Pridať recept

FOTORECEPT: Pesto

ingrediencie

40 lístky
čerstvá bazalka
3 strúčiky
cesnaku
75 ml
olivový olej
trochu
čierne korenie
trochu
soľ
20 g
píniové oriešky
40 g
parmezán

postup

1.
Na prípravu tejto mňamky potrebujeme iba pár ingrediencií.
Fotorecept: Pesto
Fotorecept: Pesto
Zdroj: kajusiQQ
 
2.
Do mixera vložíme lístky bazalky alebo ak robíme pesto v mažiari tak bazalku nakrájame najemno pridáme píniové oriešky.
Fotorecept: Pesto
Fotorecept: Pesto
Zdroj: kajusiQQ
3.
Pridáme nastrúhaný parmezán alebo padano prilejeme olivový olej a pridáme prelisovaný cesnak.
Fotorecept: Pesto
Fotorecept: Pesto
Zdroj: kajusiQQ
4.
Všetky suroviny rozdrvíme v mažiari na jemnú pastu alebo rozmixujeme. Dochutíme soľou a čiernym korením. (Ak orechy nezoženiete skúste ich nahradiť napríklad rozdrvenými kukuričnými lupienkami) Podobným spôsobom môžete vyrobiť špenátové alebo rukolové pesto alebo pesto zo sušených paradajok.
Fotorecept: Pesto
Fotorecept: Pesto
Zdroj: kajusiQQ
5.
Ja s ním milujem topinku alebo cestoviny, ale v pohode ho jem len tak :D
Fotorecept: Pesto
Fotorecept: Pesto
Zdroj: kajusiQQ
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
29.5.2014 22:10 | |
+4 -3
Piniove orisky je dobre pred tim trochu na sucho oprazit chut nepopsatelna...
Podobné články
Bazalkové pesto
Máte radi pesto? Teraz si ho môžete pripraviť vo veľkom! Overený TRIK, ako ho udržať dlhšie čerstvé
Aromatickú omáčku rozmixujete rýchlo a jednoducho len z niekoľkých surovín. Ale čo ak ste si zelenej delikatesy...
Špagety s pestom z medvedieho cesnaku
Pesto: Aké typy pesta poznáme, ako si ho správne pripraviť a uskladniť
Práve vyrobené domáce pesto z čerstvých surovín je čosi, čomu neodolá žiaden milovník cestovín. Použiť sa...
Kupujete strúhaný syr? Radšej to už nerobte!
Kupujete strúhaný syr? Radšej to už nerobte!
Ako je to u vás? Strúhate vlastný či kupujete nastrúhaný? Toto sú tri hlavné dôvody, prečo sa oplatí radšej...
Čerstvý syr
Ako skladovať žltý syr? Tento trik ho udrží čerstvý až 3 týždne!
Žltý syr je produkt, ktorý nájdete pravdepodobne v každej chladničke. Používame ho do sendvičov, nákypov...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia...
Znova všetko zle: Trháte listy bazalky? V žiadnom prípade to už nerobte!
Znova všetko zle: Trháte listy bazalky? V žiadnom prípade to už nerobte!
Aj vy zvyknete lístky bazalky trhať prstami? Toto je dôvod, prečo to už nikdy nerobte!