Pridať recept

Kačacia roláda na gazdovský spôsob

Kačacia roláda na gazdovský spôsob
Zdroj: dobruchut.sk

ingrediencie

2400 g
kačica
400 g
kačacie prsia
300 g
kačacia pečienka
150 g
šalotka
100 g
kačacia masť
1 KL
petržlenová vňať
4 ks
vaječný žĺtok
100 g
šľahačka
5 ks
pečivo
100 g
mlieko
40 cl
malokarpatské brandy
80 g
mlieko sušené polotučné
1/2 KL
sušený cesnak
1 štipka
majoránka
1 štipka
soľ
1 štipka
mleté biele korenie

postup

1.
Umytú očistenú kačicu položíme s prsiami na pracovnú plochu. Po celej dĺžke v strede chrbta rozkrojíme kožu po kosť a postupne uvoľňujeme ľavú a pravú stranu pozdĺž kosti tak, aby mäso ostávalo prichytené na koži. Kožu nesmieme rozrezať. Keď vyberieme všetky kosti, vznikne nám veľký masový plát s kožou. Časť mäsa z pŕs zrežeme a doplníme miesta na celom pláte, kde je mäsa málo. Cely plát mäsa vyklepeme pod igelitom, osolíme, okoreníme, potrieme plnkou a zrolujeme od krku smerom dolu, previažeme motúzom, položíme na alobal, potrieme rozpusteným maslo, zabalíme, položíme na plech, podlejeme vodou a pečieme pri 180 °C jednu hodinu a 20 minút. Počas pečenia roládu častejšie otáčame.
 
2.
Plnka: Kačacie prsia najemno zomelieme, zalejeme šľahačkou, v ktorej sme rozmiešali sušené mlieko. Ďalej pridáme vaječné žĺtky, soľ, korenie mleté biele, prelisovaný cesnak a všetko spolu premiešame. Do tejto zmesi pridáme na kocky krájané kačacie pečienky podusené na šalotke v kačacej masti, dobre vymačkáme, rozdrobíme v mlieku namáčané pečivo, prilejeme malokarpatské brandy, pridáme petržlenovú vňať, majoránku a všetko spolu dobre premiešame.
3.
Pečenú roládu pokrájame na kolieska a podávame s červenou kapustou s pomarančmi a zemiakovou knedľou. Po vychladnutí sa môže použiť na studenú misu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
VIDEO: Vždy krásna roláda, vďaka jednoduchým radám
S týmito tipmi sa vám zakaždým podarí zrolovať cesto bez prasklín a pripraviť nadýchanú roládu.
Medová roláda
Nadýchaná s obľúbenou príchuťou: Marlenková roláda - krok za krokom
Ľahučká, nadýchaná a krásne aromatická roláda nielen na sviatočný stôl. Pozrite si vo videu krok za krokom,...
Safari roláda
Táto krásna roláda zachutí nielen deťom. Ako na strakatý vzor vám radi ukážeme
Dvojfarebná piškótová roláda s krásnym žirafím motívom, plnená parížskym krémom a ovocím. Tento krásny...
Jahodová roláda s parížskou šľahačkou
Parížska roláda: Luxusný dezert za pár eur
Parížska šľahačka je vždy prísľubom delikátneho zákusku. Vyskúšajte túto jednoduchú roládu s čerstvým...
Piškótová roláda
Vždy krásna roláda bez prasklín. Poznáte triky, ako ju pripraviť?
Aby bola piškótová roláda dostatočne elastická a zároveň krásne nadýchaná a jemná, musíte dodržať zopár...
Kačacie prsia
Kačacie prsia: Pripravte ich na nové, delikátne spôsoby
Najchutnejšou časťou kačky sú nepochybne prsia. Tie sú hlavnou hviezdou viacerých gastronomických delikates. U...