Pridať recept

Zapečené cannelloni

10
porcií
100
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 balíček
cestoviny cannelloni
600 g
mleté mäso
2 ks
cibuľa
4 strúčiky
cesnaku
1 PL
paradajkový pretlak
2 ks
párky
3 ks
paradajka
1 KL
hladká múka
2 ks
šampiňóny
soľ
mleté čierne korenie
2 dl
suché biele víno
2 PL
maslo
2 PL
hladká múka
1/2 liter
mlieko
4 PL
strúhaný syr
muškátový kvet

postup

1.
Na oleji orestujeme cibuľu do sklovita, pridáme mleté mäso a miešame. Potom pridáme nakrájaný cesnak, pretlak, paradajky, šampiňony, orestujeme, zasypeme múkou, podlejeme vínom a necháme dusiť. Osolíme, okoreníme. Zmes musí byť šťavnatá, ale nesmie plávať. Dáme vychladnúť.
 
2.
Medzitým si pripravíme bešamel. Do rozohriateho masla vmiešame múku, zalejeme mliekom, jemne osolíme, povaríme na hladkú omáčku a ochutíme muškátovým orechom. Vypneme a necháme na sporáku na vmiešanie syra.
3.
Neuvarené cannelloni plníme zmesou a ukladáme vedľa seba do vymasteného pekáča. Keď máme prvú vrstvu, ohrejeme bešamel a vmiešame doň syr. Keď sa rozpustí, nalejeme časť na vrstvu cestovín. Navrch dáme ešte syr a zapečieme v predhriatej rúre na 175 st. C. asi 30 min.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať