Zemiaková polievka s jarnou cibuľkou
4
porcie
35
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
zemiaky
1
zväzok
jarná cibuľka
1
PL
maslo
1
PL
olej
1
liter
zeleninový vývar
podľa chuti
soľ
postup
Na oleji a masle popražíme na kolieska nakrájanú cibuľku (aj zelené časti - dajú polievke výraznú chuť a krásnu zelenú farbu). Zalejeme vývarom, vložíme na kocky nakrájané zemiaky a varime, kým nie sú zemiaky mäkké.
Potom ich sem tam roztlačíme, ale tak aby nám tam zostali väčšie aj menšie kúsky (tým polievku zahustíme).
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
diabambulka
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.