Penne s bazalkovým bešamelom
4
porcie
35
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
400
g
cestoviny penne
300
g
kuracie prsia
50
g
maslo
4
PL
hladká múka
400
ml
mlieko
1
ks
citrón
1
zväzok
čerstvá bazalka
1
štipka
soľ
trochu
olej na vyprážanie
postup
1.
Cestoviny uvaríme v slanej vode. Mäso umyjeme, zbavíme mastných častí, nakrájame na kúsky a osmažíme na oleji. Potom ho odstavíme a necháme vychladnúť.
2.
Maslo zohrejeme, pridáme múku a miešame, aby nám vznikla zápražka. Pomaly ju riedime mliekom za stáleho miešania a necháme 10 minút variť. Ku koncu varenia pridáme šťavu z citróna, nasekanú bazalku a osolíme.
3.
Cestoviny zmiešame s mäsom a polejeme omáčkou.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.