Zeleninový guláš
4
porcie
45
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
2
ks
zemiaky
2
ks
mrkva
1
ks
cibuľa
50
g
zeler
1
ks
kápia
1
ks
zelená paprika
2
ks
paradajka
50
g
huby sušené
2
PL
maslo
2
KL
mletá pálivá paprika
2
KL
sladká mletá paprika
2
PL
hladká múka
1
kocka
zeleninový bujón
trochu
korenie
trochu
soľ
1
zväzok
petržlenová vňať
postup
1.
Cibuľu nakrájame na malé kúsky a osmažíme ju na masle. Mrkvu a zeler ošúpeme, najemno nastrúhame. Pridáme k cibuľke a dozlata osmažíme.
2.
Posypeme múkou, paprikou a zalejeme asi litrom vody. Do polievky potom rozdrobíme bujón a necháme prejsť varom.
3.
Medzitým si umyjeme paradajky, papriku, zemiaky a kápiu, papriky zbavíme jadier a zeleninu nakrájame na malé kocky. Vložíme do vriacej vody, prisypeme sušené huby a necháme variť asi 10-15 minút, kým nie je mäkká.
4.
Ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou, podávame s opečeným toastom.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.