Pridať recept

FOTORECEPT: Bryndzové halušky so slaninou

4
porcie
75
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

700 g
zemiaky
500 g
hladká múka
50 g
údená slanina
120 g
bryndza
1 téglik
smotana
trochu
soľ

postup

1.
Zemiaky očistíme, oškrabeme a najemno nastrúhame.
Fotorecept: Bryndzové halušky so slaninou
Fotorecept: Bryndzové halušky so slaninou
Zdroj: Tanuki
 
2.
Do zemiakov vmiešame múku.
Fotorecept: Bryndzové halušky so slaninou
Fotorecept: Bryndzové halušky so slaninou
Zdroj: Tanuki
3.
Cesto ešte osolíme a dobre premiešame.
Fotorecept: Bryndzové halušky so slaninou
Fotorecept: Bryndzové halušky so slaninou
Zdroj: Tanuki
4.
Cez sitko s väčšími otvormi potom pretláčame cesto do vriacej osolenej vody.
Fotorecept: Bryndzové halušky so slaninou
Fotorecept: Bryndzové halušky so slaninou
Zdroj: Tanuki
5.
Halušky počas celej doby varenia občasne premiešavame. Necháme ich variť asi 10-15 minút, kým nevyplávajú navrch.
Fotorecept: Bryndzové halušky so slaninou
Fotorecept: Bryndzové halušky so slaninou
Zdroj: Tanuki
6.
Bryndzu zmiešame so smotanou.
Fotorecept: Bryndzové halušky so slaninou
Fotorecept: Bryndzové halušky so slaninou
Zdroj: Tanuki
7.
Slaninu nakrájame na drobnejšie rezance, ktoré potom vysmážame.
Fotorecept: Bryndzové halušky so slaninou
Fotorecept: Bryndzové halušky so slaninou
Zdroj: Tanuki
Fotorecept: Bryndzové halušky so slaninou
Fotorecept: Bryndzové halušky so slaninou
Zdroj: Tanuki
8.
Ešte horúce halušky zmiešame s bryndzou a posypeme slaninou. Polejeme časťou výpeku.
Fotorecept: Bryndzové halušky so slaninou
Fotorecept: Bryndzové halušky so slaninou
Zdroj: Tanuki
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
copy
18.11.2016 20:16 | |
+32 -9
pol kila múky na 700g zemiakov je príliš veľa.
Anonymný nick
6.10.2015 10:24 | |
+72 -18
Variť halušky 15 minút je snáď preklep veď po 5-7 minútach sa rozvaria, čo sa týka slaniny výhradne iba údená.
parfums
27.7.2015 17:14 | |
+34 -87
Nechapem ako moze dat niekto oravsku slaninku do halusiek. Jednoznacne tam patri udena neprerastena. Napad so smotanou je super, bryndza je potom vlacnejsie. Samotny vypek je na zaver zbytocny - zbytocne mega kalorie.
Anonymný nick
21.4.2016 14:28 | |
+105 -13
myslim si ze ked uz mate pol kila BIELEJ muky s tom .. a zo zemiakov skrob.. tak nejaky vypek vam uz moze byt u zadku ..
mr.zipo
24.9.2016 16:14 | |
+70 -6
Tu ide o tradičné slovenské jedlo, takže kcal by som nejak neriešil ;) S tukom často ide aj chuť :)
Strecho
23.6.2020 12:34 | |
+1 -3
Ako komu,mne smotana v bryndzi pripadá ako cudzí element!
Podobné články
Bryndzov polievka
Tip na nedeľný obed: Obaľovaná sviečkovica
Bryndzová polievkaSuroviny:    bryndza    soľ    zemiaky    hladká múka    vajceDáme si variť...
Špenát je super! Zelená nátierka pre vaše zdravie
Špenát vykupujem na trhoch vo veľkom. Čerstvé listy chrúmem k polievkam, k obedu len tak. Tuhá a krásna...
Vajicko bryndza natierka s ligurcekom
Skvelá raňajková nátierka z bryndze a vajíčka od Henriety
Tentokrát pre vás Henrieta pripravila výbornú zdravú nátierku z bryndze a vajíčka.
TOP
Halušky
Zbierka 11 receptov na tie najlepšie halušky: Stačí pridať túto surovinu a zemiaky vám nikdy nesčernejú, perfektný trik
Keby ste si mali vybrať len jedno charakteristické jedlo z našej gastronómie, ktoré by to bolo? U nás sú to...
TOP
Halušky
Už nikdy sa vám nezlepia a zostanú krásne krémové! Zabudnite na suché halušky, takto budú vždy perfektné aj na druhý deň, rozdiel nespoznáte
Odteraz si vychutnáte každé sústo! Perfektný trik na krásne krémové halušky a tipy, ako ich podávať aj na druhý deň.