Špenátové palacinky
4
porcie
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto
1/2
liter
mlieko
200
g
hladká múka
4
ks
vajce
1
štipka
soľ
200
g
mrazený špenát
2
PL
olej
Plnka
200
g
syr Lučina
200
g
kyslá smotana
1
štipka
soľ
1/4
KL
mleté čierne korenie
postup
1.
Mlieko, hladkú múku a vajcia spolu rozšľaháme a cesto necháme chvíľu odpočívať. Pridáme špenát a zmes metličkou opäť dôkladne rozšľaháme na hladkú hmotu bez hrudiek. Ochutíme a ak treba, osolíme. Cesto necháme 5 minút odstáť.
2.
Na rozohriatu teflónovú panvicu potretú olejom nalejeme tenkú vrstvu cesta a rozlejeme ju po celej ploche panvice. Palacinky opečieme z oboch strán a necháme ich vychladnúť.
3.
Pripravíme si plnku: zmiešame tvarohový syr s kyslou smotanu a dochutíme soľou a korením.
4.
Vychladnuté palacinky natrieme pripravenou náplňou a pevne zrolujeme. Dáme na hodinku do chladu. Každú palacinku rozkrojíme na dve alebo tri časti, zapichneme do nej špáradlo a podávame.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.