Hustá hrachová polievka
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
150
g
hrach
1
liter
mäsový vývar
1
ks
klobása
1
ks
chilli paprička
2
ks
zemiaky
3
PL
masť
2
PL
hladká múka
2,5
dl
mlieko
ocot
1
KL
mletá červená sladká paprika
2
ks
bobkový list
celé čierne korenie
soľ
1
KL
majorán
1
PL
petržlenová vňať
mleté čierne korenie
150
g
údené mäso
postup
1.
Hrach preberieme a na približne 2 hodiny namočíme. Vodu, v ktorej sme varili údené mäso, precedíme a dáme do nej variť hrach. Keď je polomäkký, pridáme na drobné kocky nakrájané zemiaky, 5 guľôčok celého čierneho korenia, bobkové listy, celú chilli papričku, štipku soli a štipku čierneho mletého korenia.
2.
Medzitým na horúcej masti popražíme 1 PL hladkej múky s červenou paprikou. Zápražku zalejeme trochou studenej vody, dobre rozmiešame a vlejeme do polievky a varíme, kým hrach a zemiaky úplne nezmäknú.
3.
V mlieku rozhabarukujeme 1 PL múky, aby sme nemali žiadne hrudky, vlejeme do polievky, pridáme nadrobno nakrájané údené mäso a klobásu, posypeme majoránom a necháme prevrieť.
4.
Dovarenú polievku dochutíme octom a ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou. Podávame s nasucho opečeným tmavým chlebom alebo pečivom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.