Pridať recept

Plnka s údeným a kuracím mäsom

ingrediencie

500 g
údené mäso
300 g
hydinové mäso
6 ks
vajce
6 ks
pečivo
2 PL
maslo
3 dl
mäsový vývar
mleté čierne korenie
2 PL
pažitka
1 PL
petržlenová vňať
1 KL
majorán
1/2 KL
drvená rasca
1/2 KL
soľ
tuk na vymastenie

postup

1.
Hydinové a údené mäso nadrobno pokrájame. Pečivo pokrájame na menšie kocky a polejeme polovicou vývaru, v ktorom sme rozšľahali žĺtky. Necháme nasiaknuť. Ak by vývaru nebolo dosť, prilejeme.
 
2.
K napučenému, no nie rozmočenému pečivu pridáme mäso, soľ, čierne korenie, majorán, drvenú rascu, maslo, zelené bylinky alebo vňate a premiešame.
3.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a jemne vmiešame do pečivovej masy, ktorá by mala zostať "nadýchaná". Vymastíme si stredne veľký pekáč a mierne predhrejeme rúru.
4.
Masu rozvrstvíme na pekáč a na približne 40 minút vložíme do rúry. Pred koncom pečenia posypeme kúskami masla. Pomocou špajdle zistíme, či je plnka upečená.
5.
Rozkrájame ju, podávame s varenými zemiakmi a jarným zeleninovým šalátom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Kde a ako skladujete surovú hydinu a vajica? Toto sú dôležité odporúčania odborníkov proti prenosu vírusu vtáčej chrípky
Kde a ako skladujete surovú hydinu a vajcia? Toto sú dôležité odporúčania odborníkov proti prenosu vírusu vtáčej chrípky
Zvýšte opatrnosť! Kde a ako by ste mali všetky jedlá z hydiny vrátane vajec skladovať a ako s nimi manipulovať...
Údená pečená šunka
Veľkonočné údené mäso ako hviezda sviatočného nedeľného obeda: Najobľúbenejšie recepty s údeným mäsom
Okrem vajíčok a klobásy patrí medzi tradičné veľkonočné pochúťky aj údené mäso. To sa väčšinou...
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...
Čo so zvyšným údeným mäsom? Pozrite si naše chutné recepty
Čo so zvyšným údeným mäsom? Pozrite si naše chutné recepty
Neodhadli ste množstvo alebo ste jednoducho nestihli spotrebovať všetko údené? Ponúkame vám niekoľko chutných...
Dúhový lesk na údenom mäse? Predtým, ako ho zjete, zistite, čo to je
Dúhový lesk na údenom mäse? Predtým, ako ho zjete, zistite, čo to je
Mali by sme jesť plátok šunky či údeného mäsa, ktorý sa po nakrojení rôznofarebne leskne? Dúhový lesk sa...