Pridať recept

Jahňací pilaf

ingrediencie

400 g
baranie mäso
40 g
masť
50 g
mrkva
1 ks
cibuľa
trochu
mletá červená paprika
trochu
drvená rasca
1 ks
zázvor
podľa chuti
soľ
200 g
ryža
20 g
syr

postup

1.
Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na drobné kocky. Na rozpálenej masti opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, keď je už zlatistá, pridáme mletú papriku, drvenú rascu, postrúhaný zázvor a osolené pokrájané mäso. Podlejeme horúcou vodou a dusíme do polomäkka.
 
2.
Potom pridáme umytú a sparenú ryžu, mierne osolíme a zalejeme vriacou vodou. Pridáme na jemno postrúhanú mrkvu. Spolu dusíme na miernom ohni, kým mäso a ryža nezmäknú.
3.
Jednotlivé porcie posypeme postrúhaným syrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať