Pridať recept

Kurča na mede

4
porcie
90
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

8 ks
kuracie stehno
2 PL
maslo
2 PL
olej
1 ks
cibuľa
3 strúčiky
cesnaku
1 ks
feferónka
200 g
konzervované paradajky
1 PL
tymian
1 PL
med
1 štipka
soľ
1 štipka
kmín

postup

1.
Mäso umyjeme a poukladáme do zapekacej misy na kúsky masla. Posypeme soľou, korením, kmínom a dáme upiecť dozlata.
 
2.
Cibuľu s cesnakom nakrájame nadrobno a opečieme na oleji. Feferónku pozdĺžne rozkrojíme a zbavíme jadierok. Nadrobno ju nakrájame a pridáme na panvicu. Prisypeme ešte tymián a med. Opražíme a pridáme konzervované paradajky nakrájané na kúsky. Necháme 10 minút dusiť.
3.
Paradajkovú omáčku prelejeme do pekáča, na ňu poukladáme mäso a dáme ešte na pár minút zapiecť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať