Pridať recept

FOTORECEPT: Bravčové stehno na cesnaku a rozmaríne

Fotorecept: Bravčové stehno na cesnaku a rozmaríne
Zdroj: hanus_prg
3
porcie
105
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

800 g
bravčové stehno
5 strúčikov
cesnaku
3 PL
olivový olej
1,5 PL
rozmarín
3 PL
pikantná horčica
soľ
čierne korenie
voda

postup

Fotorecept: Bravčové stehno na cesnaku a rozmaríne
Fotorecept: Bravčové stehno na cesnaku a rozmaríne
Zdroj: hanus_prg
 
1.
Bravčové stehno si pripravíme deň vopred. Na marinádu zmiešame v miske olivový olej, horčicu, nahrubo nakrájaný cesnak a rozmarín.
Fotorecept: Bravčové stehno na cesnaku a rozmaríne
Fotorecept: Bravčové stehno na cesnaku a rozmaríne
Zdroj: hanus_prg
 
2.
Všetko spolu premiešame.
Fotorecept: Bravčové stehno na cesnaku a rozmaríne
Fotorecept: Bravčové stehno na cesnaku a rozmaríne
Zdroj: hanus_prg
3.
Mäso umyjeme, poriadne osušíme (aby na ňom marináda dobre držala) a položíme na pekáč. Mäsko osolíme z každej strany.
Fotorecept: Bravčové stehno na cesnaku a rozmaríne
Fotorecept: Bravčové stehno na cesnaku a rozmaríne
Zdroj: hanus_prg
4.
Posypeme čiernym korením.
Fotorecept: Bravčové stehno na cesnaku a rozmaríne
Fotorecept: Bravčové stehno na cesnaku a rozmaríne
Zdroj: hanus_prg
5.
Marinádou potrieme mäso rovnomerne z každej strany.
Fotorecept: Bravčové stehno na cesnaku a rozmaríne
Fotorecept: Bravčové stehno na cesnaku a rozmaríne
Zdroj: hanus_prg
6.
Prikryjeme alobalom a uložíme do chladničky na noc.
Fotorecept: Bravčové stehno na cesnaku a rozmaríne
Fotorecept: Bravčové stehno na cesnaku a rozmaríne
Zdroj: hanus_prg
7.
Pred pečením alobal odstránime, mäso podlejeme 2 dcl vody a dáme prikryté piecť do rúry na 170 stupňov 60 min. Potom mäso odkryjeme a pečieme 30 min. pri teplote 190 stupňov, aby sa vytvorila chrumkavá kôrka. Podávame so zemiakovou kašou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
28.5.2013 09:03 | |
+15 -1
......vyborny recept!!(y) ...vsetci sme si velmi pochutili...dakujeme..
Podobné články
Cesnak
Ako správne konzumovať cesnak, aby sme využili čo najviac jeho fantastických benefitov
O cesnaku sa často hovorí ako o prírodnom antibiotiku. Už naše staré mamy využívali jeho liečivé účinky...
Takto cesnak už nikdy nepripálite!
Takto cesnak už nikdy nepripálite!
Cesnak nesmie chýbať azda v žiadnej kuchyni. Táto aromatická zelenina sa pridáva do mnohých jedál, ktorým...
Cesnakovo – šunkové rolky
Cesnakovo – šunkové rolky: Zmiznú skôr, ako stihnú vychladnúť
Kysnuté cesto potreté nátierkou z masla, čerstvej pažítky a voňavého cesnaku zrolované spolu so šunkou a syrom.
TOP
Bravčové kocky na šťave
Recepty na prípravu bravčového stehna: Tak mäkké a chutné mäsko ste ešte nejedli! Výborné a jednoduché!
Čo dnes variť? Zozbierali sme pre vás recepty z bravčového stehna, ktoré u nás hľadáte najčastejšie. Sú...
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Cesnak, hoci pre niektorých mimoriadne chutný a je neoddeliteľnou súčasťou takmer každého jedla. V kuchyni ho...