Pridať recept

Sójová sekaná

4
porcie
90
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

400 g
sójové kocky
4 ks
vajce
50 ml
mlieko
2 PL
petržlenová vňať
2 strúčiky
cesnaku
1 KL
majoránka
1 ks
suchá žemľa
trochu
olivový olej
1 štipka
soľ
1 štipka
korenie

postup

1.
Sójové kocky uvaríme v osolenej vode, kým nezmäknú. Scedíme a necháme vychladnúť. Žemľu namočíme do mlieka a pomelieme ju spolu so sójou. Pridáme nasekanú petržlenovú vňať, prelisovaný cesnak, korenie, soľ a majoránku. Do zmesi pridáme jedno vajce a vytvoríme husté cesto, ktoré odložíme na pol hodiny do chladničky.
 
2.
Vajcia uvaríme natvrdo. Cesto vyformujeme do valca. Odkrojíme vrchnú časť, aby sme mohli dať do stredu vajcia. Prikryjeme a uhladíme.
3.
Položíme na plech, potrieme olejom a dáme upiecť do rúry pri teplote 180°C na 40 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Holandská sekaná
Holandská sekaná, to je pochúťka, ktorá tromfne aj milované fašírky! Stačí jedna surovina a najlepší obed máte na stole, moja rodina ju miluje
Nedeľný obed máme spojený s tými najlepšími receptami, medzi ktoré jednoznačne patrí aj poctivá domáca...