Torta Latté Macchiato
16
porcií
50
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
250
g
maslové sušienky
150
g
maslo
2
balíčky
vanilkový puding
500
ml
mlieko
3
PL
instantná káva
80
g
cukor
4
plátky
želatína
800
g
šľahačka
4
balíčky
vanilínový cukor
trochu
kakao
postup
1.
Sušienky rozdrvíme a zmiešame so zmäknutým maslom. Hmotu rozotrieme na dno tortovej formy a dáme do chladničky na 30 minút stuhnúť.
2.
Pudingy a kávu rozmiešame v 4 lyžiciach mlieka. Ostatné mlieko dáme do hrnca, ocukríme, pridáme a privedieme k varu. Prilejeme rozpustený puding a za stáleho miešania uvaríme pudingový krém.
3.
Želatínu dáme do trochy vody, aby nasiakla. Potom ju odkvapkáme, dáme do hrnca a zohrejeme, aby sa rozpustila. 200 g smotany vyšľaháme do šľahačky, pridáme 2 balíčky vanilínového cukru a primiešame do nej želatínu a puding. Krém rozotrieme na korpus a necháme opäť na chladnom mieste, aby stuhol.
4.
Zvyšnú šľahačku vyšľaháme aj s 2 balíčkami vanilínového cukru a nanesieme na vrch torty. Nakoniec posypeme trochou kakaa.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.