Pridať recept

Hroznový sirup

1
porcia
50
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

400 ml
hroznová šťava z bieleho hrozna
600 ml
hroznová šťava z modrého hrozna
1,5 kg
kryštálový cukor
15 g
kyselina citrónová

postup

1.
Hrozno umyjeme, oberieme zo stopiek, vylisujeme z neho šťavu a necháme postáť, aby sa usadil kal. Čistú šťavu precedíme a rýchlo zohrejeme.
 
2.
Po častiach do nej pridávame cukor a stále miešame. Keď sa cukor roztopí, pridáme kyselinu citrónovú. Penu tvoriacu sa na povrchu odoberáme.
3.
Sirup necháme znova prejsť varom a hneď odstavíme. Nalejeme do čistých fliaš a dobre uzatvoríme. Odložíme na tmavé chladné a suché miesto.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať