Karbonátky z kapusty
12
porcií
45
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
hlávková kapusta
100
ml
mlieko
1
ks
staršie rožky
1
ks
vajce
1
ks
cibuľa
7
PL
strúhanka
štipiek
majoránka
štipiek
soľ
štipiek
korenie
postup
1.
Kapustu nakrájame na kúsky, umyjeme a uvaríme v slanej vode, kým nie je mäkká. Potom ju scedíme.
2.
Rožok (alebo aj iné staršie pečivo) namočíme do mlieka, pridáme vajce, kapustu, nakrájanú cibuľu, korenie, majoránku, soľ a lyžicu strúhanky.
3.
Z hmoty vytvárame kolieska, ktoré obaľujeme v zvyšnej strúhanke. Opekáme na rozpálenom oleji z oboch strán dozlatista, po upečení položíme na servítku, aby nasala prebytočný olej. Podávame samostatne, so zemiakmi alebo s čerstvým pečivom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.