Pridať recept

Karbonátky z kapusty

12
porcií
45
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
hlávková kapusta
100 ml
mlieko
1 ks
staršie rožky
1 ks
vajce
1 ks
cibuľa
7 PL
strúhanka
štipiek
majoránka
štipiek
soľ
štipiek
korenie

postup

1.
Kapustu nakrájame na kúsky, umyjeme a uvaríme v slanej vode, kým nie je mäkká. Potom ju scedíme.
 
2.
Rožok (alebo aj iné staršie pečivo) namočíme do mlieka, pridáme vajce, kapustu, nakrájanú cibuľu, korenie, majoránku, soľ a lyžicu strúhanky.
3.
Z hmoty vytvárame kolieska, ktoré obaľujeme v zvyšnej strúhanke. Opekáme na rozpálenom oleji z oboch strán dozlatista, po upečení položíme na servítku, aby nasala prebytočný olej. Podávame samostatne, so zemiakmi alebo s čerstvým pečivom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Pecivo1
Pečivo
PečivoTvrdé pečivo vložte do kameninovej nádoby a postavte ju do kastróla s horúcou vodou. Keď vyberiete...
Máte doma hlávku kapusty? Potom máte hotový poklad! Navaríte z nej lacno a rýchlo
Máte doma hlávku kapusty? Potom máte hotový poklad! Navaríte z nej lacno a rýchlo
Kapusta patrí medzi naše najbežnejšie jesenné plody. Už pre našich predkov patrila medzi základné potraviny,...
Viete, čo musíte urobiť, aby boli rožky krásne mäkké aj na druhý deň? Iba túto jednoduchú vec za pár minút
Rožky krásne mäkké aj na druhý deň? Stačí urobiť túto jednoduchú vec za pár minút a už nikdy nebudú gumové!
Tip pre každého, kto si chce ráno vychutnať chrumkavé rožky a nechodiť po ne do obchodu každý deň!