Pridať recept

Bravčové plátky na víne

3
porcie
40
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

400 g
bravčové mäso
100 ml
suché biele víno
1 PL
hladká múka
1 strúčik
cesnaku
20 ml
olej
štipiek
soľ
štipiek
korenie

postup

1.
Bravčové rezne preklepeme, posypeme z oboch strán soľou a korením a hladkou múkou.
 
2.
Na panvici rozpálime olej a mäso na ňom z oboch strán opražíme. Potom podlejeme vínom a pridáme prelisovaný cesnak. Dusíme, kým nie je mäso mäkké. Podľa potreby dolejeme vodu.
3.
Podávame s čerstvou zeleninou, plátky na tanieri ešte polejeme vínovou omáčkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
vino a jedlo
11 pravidiel správneho kombinovania jedla s vínom
Gurmánsky zážitok už nemusíte hľadať iba v drahých reštauráciách. Naučte sa správne skombinovať dobré...
Bravcove maso
Bravčové mäso
Mäso kupujte vždy čerstvé, pretože na mrazenom poriadne nevidíte v akom je stave. Ak je mäso kvalitne vyrezané...
Bezstarostné varenie: Jedlá z pliecka do jedného pekáča
Bezstarostné varenie: Jedlá z bravčového pliecka do jedného pekáča
Takéto varenie sa vám bude nepochybne páčiť. Stačí vám nakrájať všetky suroviny, zamiešať v plechu...
Máte radi prosecco? Toto sú najobľúbenejšie koktaily zo šumivého vína
Máte radi prosecco? Toto sú najobľúbenejšie koktaily zo šumivého vína
Prosecco koktaily sú klasikou na uvoľnené letné aperitívy počas teplých dní. Vybrali sme pre vás päť...
Cheers in confinement times
Tento drink mi namiešala kamarátka na oslave, musím sa oň podeliť! Ľahká a svieža chuť, ideálny na horúce dni
Vynikajúci osviežujúci nápoj, ktorý musíte vyskúšať, určite očarí aj vás!
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...