Pridať recept

Pilaf

ingrediencie

500 g
jahňacie mäso
50 g
masť
1 ks
cibuľa
štipiek
mletá červená paprika
trochu
zázvor
štipiek
potlčená rasca
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
200 g
ryža
2 PL
petržlenová vňať
100 g
strúhaný syr

postup

1.
Baranie alebo jahňacie mäso z pliecka trocha naklepeme, pokrájame na malé kúsky a osolíme. Na rozpálenej masti opražíme do zlata cibuľu pokrájanú nadrobno, mletú červenú papriku, zázvor, rascu a mleté čierne korenie, pridáme pokrájané mäso, trocha podlejeme polievkou z kostí alebo masoxu a pomaly udusíme do polomäkka. Potom pridáme premytú sparenú ryžu, zľahka vidličkou zamiešame, podľa chuti dosolíme, prilejeme opäť polievku a na miernom ohni podusíme.
 
2.
Podávame posypané postrúhaným syrom a posekanou petržlenovou vňaťou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať