Pridať recept

Sliepka na paprike

ingrediencie

1 ks
celá sliepka
podľa chuti
soľ
80 g
msať
1 ks
cibuľa
1 PL
mletá červená paprika
200 ml
kyslá smotana
30 g
hladká múka
1 PL
paradajkový pretlak

postup

Očistenú a vypitvanú a odležanú sliepku rozkrojíme na porcie a uvaríme v slanej vode. Na rozpálenej masti opražíme cibuľu pokrájanú nadrobno a mletú červenú papriku, trocha podlejeme polievkou alebo horúcou vodou, pridáme uvarené porcie sliepky a dusíme. Asi po 10 minútach sliepku vyberieme na teplé miesto. Do šťavy nalejeme kyslú smotanu, v ktorej sme rozhabarkovali múku a ešte trocha povaríme. Potom pridáme paradajkový pretlak, šťavu precedíme a polejeme ňou sliepky.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Najlepšie a najznámenšie recepty na kuracie mäso na jednom mieste. Šťavnaté, chrumkavé aj varené!
Najobľúbenejšie a najznámejšie recepty na kuracie mäso na jednom mieste. Číslo 3 je náš FAVORIT!
Zoznam najchutnejších a najpopulárnejších receptov na kuracie mäso z rôznych kútov sveta.
Kuracie maso
Hydina
Hydina Pred pečením staršiu hydinu pokvapkajte trochou umu, upečiete ju do mäkka. Namiesto umu môžete použiť...
Kurča s ryžou z jedného hrnca: Praktický a extra chutný obed
Kurča s ryžou z jedného hrnca: Praktický a extra chutný obed
Najobľúbenejšia kombinácia mäsa a prílohy nemusí vždy vznikať v rôznych hrncoch.
3 fantastické večere z jedného kurčaťa
3 večere z jedného kurčaťa: Spotrebujte celé na tri rýchle a delikátne jedlá
Upečte si celé kura a vychutnajte si ho vždy inak počas troch dní.
Fantastické obaľované kura 5x inak
Obaľované kura: Týchto 5 chrumkavých obalov budete chcieť vyskúšať
Ak máte radi chrumkavú kôrku na šťavnatom kuracom mäsku, určite sa nechajte inšpirovať týmito chutnými...
Kde a ako skladujete surovú hydinu a vajica? Toto sú dôležité odporúčania odborníkov proti prenosu vírusu vtáčej chrípky
Kde a ako skladujete surovú hydinu a vajcia? Toto sú dôležité odporúčania odborníkov proti prenosu vírusu vtáčej chrípky
Zvýšte opatrnosť! Kde a ako by ste mali všetky jedlá z hydiny vrátane vajec skladovať a ako s nimi manipulovať...