Pridať recept

Zapečené cestoviny s kuracím mäsom

Zapečené cestoviny s kuracím mäsom
Zdroj: dobruchut.sk

ingrediencie

cestoviny
kuracie prsia
olivový olej
pór
šampiňóny
olivy
syr
maslo
smotana na šľahanie
1 PL
horčica
1 PL
kečup
1 PL
sójová omáčka
kari korenie
mleté čierne korenie
soľ

postup

Cestoviny si uvaríme podľa návodu al dente, na olivovom oleji si opražíme na drobno nakrájaný pór, pridáme na sote nakrájané kuracie prsia (max 300 gr), nakrájané šampiňóny (cca 5-6 ks) a olivy. Mierne osolíme, pridáme čeirne korenie, kari korenie, sójovú omáčku a podusíme. Ak je kuracie mäso mäkké, pridáme 1 PL horčice a kečupu a zalejeme sladkou smotanou, necháme zovrieť. Zapekaciu misu si vymastíme maslom, na spodok dáme vrstvu cestovín, na ne vrstvu mäsovej zmesi a opakujeme, až toľkokrát koľko nám to vydá. Posledná vrstva sú cestoviny. Na vrch postrúhame syr a dáme zapiecť do rúry na 180 stupňov na 15 minút, kým sa syr neroztopí a nezhnedne. Dobrú chuť.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie
Podobné články
Vyprážaný čili hermelín
Vyprážaný čili hermelín: Delikátna odmena po ťažkom dni v práci
Príjemne pikantná variácia na klasickú vyprážanú pochúťku.
Talianska kuchyna2
Talianska kuchyňa, história pizze a delenie cestovín
Talianska kuchyňa je národná kuchyňa Talianska, ktorou sa inšpirovalo mnoho daľších krajín. Využíva rôzne...
Musíte cestoviny prelievať studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Musíte cestoviny opláchnuť studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Keď sú cestoviny uvarené, scedíme ich a potom ich zalejeme studenou vodou. Robili to tak už naše mamy a staré...
Pridajte túto surovinu do vody a cestoviny sa už nikdy nerozvaria
Pridajte túto surovinu do vody a cestoviny sa už nikdy nerozvaria
Varenie cestovín je jednou z najjednoduchších úloh v kuchyni. Aj napriek tomu sa však pravdepodobne nenájde...
Syry
Nie je to Francúzsko ani Švajčiarsko: Táto krajina je najšialenejšia na svete, čo sa týka syrov
Milovníci syra zbystrite pozornosť: Spoločnosť Mintel, ktorá sa zaoberá prieskumom verejnej mienky, zistila,...
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...