Pridať recept

Telgártsky rezeň

ingrediencie

500 g
hovädzie stehno
2 ks
vajce
1 ks
cibuľa
trochu
soľ
trochu
mleté čierne korenie
trochu
strúhanka
1 pohár
sterilizované lečo

postup

1.
Mäso odblaníme, umyjeme a nakrájame na tenšie rezne. Osolíme, okorením a dobre vyklepeme v strúhanke. Necháme odležať z jedného dňa na druhý.
 
2.
Obalíme v rozšľahanom vajíčku a po obidvoch stranách vyprážame.
3.
V kastróle rozpražíme cibuľu a na ňu naukladáme striedavo mäso, 3 lyžice leča a znovu striedame. Nakoniec zalejeme horúcou vodou a dusíme do mäkka.
4.
Podávame s varenou ryžou alebo s hriankami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
7.1.2015 19:51 | |
+5 -1
V roce 1976 jsme dělali přechod Slovenským středohořím a byli jsme ubytováni v hotelu Telgárt v tehdejším Švermove. Tam nám urobili Telgártský rezeň. Rezně sa obalily v strúhanom syre, v strúhanke, v rozšľahanom vajcu, pak sa opražily na horúcom omastku. Pak sa položily na cibuľový základ, dusily sa, pak sa pridaly nakrájané paradajky. K tomu sa jedla ryža. Bolo to výborné a pro recept som si zašla do kuchyně v tom istom hoteli.
Podobné články
Sviečková na smotane
Nedeľné špeciality z hovädzieho mäsa: Vďaka tajnej prísade je mäso mäkké a zamatovo jemné, skutočne funguje a to na všetky druhy + recepty
Hovädzie mäso síce nepatrí k najlacnejším druhom mäsa, ale u našincov je veľmi obľúbené. Pripravujeme...
Dokonalé rezne
Takto sa vždy nafúkne! Tajomstvo dokonalého trojobalu odhalené, už nikdy nebudete robiť rezne inak. Každý, kto ich ochutná, môže potvrdiť, že sú vynikajúce!
Uložiť, nestratiť. Nedeľné rezne tak, ako majú byť! Takto pripravíte vždy jemné rezne v nadýchanom trojobale.
TOP
Aj vy obaľujete nedeľné rezne v tradičnom trojobale? Musím sa s vami podeliť o tento perfektný recept, zabudnite
Veľkonočné rezne mojej mamy! Jedna surovina navyše a lepšie rezne ste ešte nejedli! Toto je dôvod, prečo sú jej rezne vždy tak šťavnaté a chutné
Veľkonočné rezne ešte nikdy neboli chutnejšie. Tento výborný spôsob, ako ich vylepšiť, si zamilujete!