Pridať recept

Gazpacho

5
porcií
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

600 g
konzervované paradajky
4 strúčiky
cesnaku
4 PL
červený vínny ocot
1 ks
červená cibuľa
1 plátok
starší chlieb
6 PL
olivový olej
1 PL
paprika
čierne korenie
soľ
1 ks
uhorka
300 ml
studená voda
12 kociek
ľad
6 lístky
bazalka
1 ks
paprička čili
1 ks
červená paprika
1 ks
žltá paprika
1 ks
zelená paprika

Na ozdobenie

1 strúčik
cesnaku
chlebové krutóny
trochu
olivový olej

postup

1.
Kôrku odkrojíme z chleba a vložíme chlieb do kuchynského robota a urobíme strúhanku.
 
2.
Olej nalejeme do väčšej misky a šľaháme so so soľou a octom, až kým nevznikne krémová hmota. Následne pridáme papriku, strúhanku. Budeme miešať, až kým sa nevytvorí kaša.
3.
So šťavou rozmiešame paradajky a dáme nabok.
4.
Uhorku, cesnak a cibuľu ošúpeme. Opláchneme papriku a čili papričku, rozrežeme napoly a zbavíme ich jadierok a prekrojíme na 4 časti.
5.
Cibuľu a cesnak nastrúhame nahrubo a pridáme do strúhankovej hmoty. Následne nakrájame na hrubo papriky, uhorku a čili papričky a všetko dáme do strúhankovej hmoty.
6.
Bazalku opláchneme, osušíme, potrháme na kúsky a primiešame do polievky. Osolíme a okoreníme. Polievka by mala chutiť pikantne, výrazne a osviežujúco.
7.
Ľadovou vodou zmes zriedime na hustotu polievky, ale mala by byť hustejšia ako riedka. Necháme vychladiť a potom pridáme niekoľko ľadových kociek a servírujeme.
8.
Krutóny: Na panvicu s troškou oleja dáme cesnak. Chlieb nakrájame na kocky a pridáme na panvicu. Pražíme a často obraciame, až kým nezhnednú. Cesnak dáme bokom a krutóny servírujeme s polievkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Plnená paprika
Ako pripraviť najlepšiu plnenú papriku
Najchutnejšia paprika je tá plnená. A tá úplne najlepšia sa pripravuje v slovenských kuchyniach na maďarských základoch.
Plnená paprika
Stavte na klasiku: 10 najlepších receptov na plnenú papriku
Klasika, ktorú všetci milujeme vo vašich obľúbených a rokmi overených receptoch.
Zelená paprika
Nepodceňujte zelenú papriku: Jej všestrannosť v kuchyni vás prekvapí
Zelená paprika môže byť sladká i štipľavá, hrubostenná i tenkostenná. Za klasickú „kuchynskú“ papriku...
Bryndzová nátierka s cibuľou a paprikou
Paprika
Paprika je zelenina, ktorá pochádza zo strednej Ameriky, odkiaľ sa rozšírila do celého sveta. Po tom, čo sa...
Paradajky s uhorkami
Môžete kombinovať uhorku a paradajku? Každý, kto to robí, by mal o tomto vedieť!
Nekombinujte uhorku s paradajkami - už vám túto vetu niekto povedal? Čo sa môže stať? A je to vôbec pravda...
Zelená uhorka a neodmysliteľná fólia. Prečo je táto zelenina balená práve takto?
Zelená uhorka a neodmysliteľná fólia. Prečo je táto zelenina balená práve takto?
Zelená uhorka je pravdepodobne jediná zelenina, ktorá je dodatočne balená. Fólia na nej má špecifickú,...