Gazpacho
5
porcií
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
600
g
konzervované paradajky
4
strúčiky
cesnaku
4
PL
červený vínny ocot
1
ks
červená cibuľa
1
plátok
starší chlieb
6
PL
olivový olej
1
PL
paprika
čierne korenie
soľ
1
ks
uhorka
300
ml
studená voda
12
kociek
ľad
6
lístky
bazalka
1
ks
paprička čili
1
ks
červená paprika
1
ks
žltá paprika
1
ks
zelená paprika
Na ozdobenie
1
strúčik
cesnaku
chlebové krutóny
trochu
olivový olej
postup
1.
Kôrku odkrojíme z chleba a vložíme chlieb do kuchynského robota a urobíme strúhanku.
2.
Olej nalejeme do väčšej misky a šľaháme so so soľou a octom, až kým nevznikne krémová hmota. Následne pridáme papriku, strúhanku. Budeme miešať, až kým sa nevytvorí kaša.
3.
So šťavou rozmiešame paradajky a dáme nabok.
4.
Uhorku, cesnak a cibuľu ošúpeme. Opláchneme papriku a čili papričku, rozrežeme napoly a zbavíme ich jadierok a prekrojíme na 4 časti.
5.
Cibuľu a cesnak nastrúhame nahrubo a pridáme do strúhankovej hmoty. Následne nakrájame na hrubo papriky, uhorku a čili papričky a všetko dáme do strúhankovej hmoty.
6.
Bazalku opláchneme, osušíme, potrháme na kúsky a primiešame do polievky. Osolíme a okoreníme. Polievka by mala chutiť pikantne, výrazne a osviežujúco.
7.
Ľadovou vodou zmes zriedime na hustotu polievky, ale mala by byť hustejšia ako riedka. Necháme vychladiť a potom pridáme niekoľko ľadových kociek a servírujeme.
8.
Krutóny: Na panvicu s troškou oleja dáme cesnak. Chlieb nakrájame na kocky a pridáme na panvicu. Pražíme a často obraciame, až kým nezhnednú. Cesnak dáme bokom a krutóny servírujeme s polievkou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.