Pridať recept

Papriková polievka s pomarančom

ingrediencie

1 kg
červená paprika
3 ks
pomaranč
2 PL
olivový olej
1 PL
voda z pomarančových kvetov
soľ
pomarančová kôra
chlebové krutóny
petržlenová vňať

postup

1.
Olej zohrejeme vo veľkom hrnci. Umyjeme papriky a osušíme ich. Jadierka odstránime a rozrežeme papriky pozdĺžne na štvrtinky. Dáme ich do kuchynského robota a nakrájame ich tu nahrubo, pokojne môžeme aj ručne. Postupne ich dávame do oleja. Zakaždým ako pokrájame a vložíme ďalšiu papriku, všetko dobre premiešame a zakryjeme hrniec do polovice. Osolíme.
 
2.
Dobre umyjeme pomaranče a kôru z 1 pomaranča priamo nastrúhame do hrnca. Prikryjeme a zvýšime teplotu na najvyšší stupeň, až kým nezačne spod pokrievky unikať para. Následne plameň zmiernime a varíme asi 15 až 18 minút. Môžeme hrncom občas potriasť, ale pokrievku necháme až do konca.
3.
Papriky budeme dusiť vo vlastnej šťave. Medzitým vytlačíme šťavu z pomarančov do odmerky. Budeme potrebovať 175 ml. Potom pridáme vodu z pomarančových kvetov.
4.
Ako náhle papriky zmäknú, rozmixujeme ich na celkom hladké pyré. Nevadí, ak papriky skaramelizujú, pretože im to dodá lepšiu chuť. Následne prilejeme pomarančovú šťavu a opäť rozmixujeme.
5.
Na koniec polievku ohrejeme a ozdobíme pomarančovou kôrou a krutónmi.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať