Pridať recept

Kapustnica so zemiakmi a klobásou

ingrediencie

350 g
biela kapusta
2 strúčiky
cesnaku
550 g
zemiaky
1 KL
kôpor
85 g
klobása chorizo
4 PL
panenský olivový olej
mleté čierne korenie
soľ

postup

1.
Ošúpeme zemiaky, nakrájame ich a vložíme do väčšieho hrnca. Prilejeme liter studenej vody a necháme zovrieť. Ošúpeme cesnak a nakrájame ho na plátky a pridáme do hrnca.
 
2.
Ako náhle začne voda vrieť, z povrchu pozbierame bielu penu a zmiernime plameň. Čiastočne hrniec zakryjeme a povaríme 7 až 10 minút.
3.
Medzitým si očistíme kapustu, odstránime tuhšie stonky, opláchneme listy a potrháme na pásiky so šírkou približne 1 cm.
4.
Ako náhle sú zemiaky skoro uvarené dáme hrniec z ohňa nabok a zemiaky roztlačíme. Môžu zostať aj väčšie časti.
5.
Kapustu pridáme k zemiakom, taktiež kôpor a opäť necháme zovrieť. Potom plameň zmiernime a povaríme ešte 4 až 7 minút.
6.
Zatiaľ čo sa varí kapusta a zemiaky, klobásu pokrájame na plátky.
7.
Hrniec dáme nabok z ohňa a zemiaky opäť môžeme pretlačiť, ale aj nemusíme. Kapustu miešame tak, aby si zachovala tvar aj farbu.
8.
Polievku osolíme a okoreníme a nalejeme do tanierov. Ozdobíme klobásou a môžeme na ňu nakvapkať olivový olej. Servírujeme s chlebom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Čo znamená biely povlak na klobáse? Dá sa ešte jesť?
Čo znamená biely povlak na klobáse? Dá sa ešte jesť?
Vyberiete klobásu z chladničky a chystáte sa ju nakrájať, keď si všimnete biely povlak na jej povrchu. Čo...
Údená pečená šunka
Veľkonočné údené mäso ako hviezda sviatočného nedeľného obeda: Najobľúbenejšie recepty s údeným mäsom
Okrem vajíčok a klobásy patrí medzi tradičné veľkonočné pochúťky aj údené mäso. To sa väčšinou...
Čo so zvyšným údeným mäsom? Pozrite si naše chutné recepty
Čo so zvyšným údeným mäsom? Pozrite si naše chutné recepty
Neodhadli ste množstvo alebo ste jednoducho nestihli spotrebovať všetko údené? Ponúkame vám niekoľko chutných...
Dúhový lesk na údenom mäse? Predtým, ako ho zjete, zistite, čo to je
Dúhový lesk na údenom mäse? Predtým, ako ho zjete, zistite, čo to je
Mali by sme jesť plátok šunky či údeného mäsa, ktorý sa po nakrojení rôznofarebne leskne? Dúhový lesk sa...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...