Pridať recept

FOTORECEPT: Výborné zapekané mäso

ingrediencie

kuracie mäso
1 téglik
kyslá pochúťková smotana
1 konzerva
šampiňóny
hladká múka
mleté čierne korenie
mletá červená paprika
tvrdý syr
olej
soľ

postup

1.
Nakrájané mäso trochu naklepeme a posolíme. Ja som použila kuracie prsia ale môže to byť aj vykostené stehna či morčacina. V tanieri si rozmiešame trochu múky na obaľovanie s čiernym korením a paprikou. Plátky mäsa v nej obalíme a krátkom opražíme na panvici na rozpálenom oleji.
Fotorecept: Výborné zapekané mäso
Fotorecept: Výborné zapekané mäso
Zdroj: eva2mala
 
Fotorecept: Výborné zapekané mäso
Fotorecept: Výborné zapekané mäso
Zdroj: eva2mala
Fotorecept: Výborné zapekané mäso
Fotorecept: Výborné zapekané mäso
Zdroj: eva2mala
2.
Mäso potom poukladáme na plech. Na každý plátok dáme trochu šampiňónov, asi za lyžicu kyslej smotany a posypeme ho nastrúhaným tvrdým syrom. Pečieme na cca 180 °C 20 minút. Jednoduché a skvelé.
Fotorecept: Výborné zapekané mäso
Fotorecept: Výborné zapekané mäso
Zdroj: eva2mala
Fotorecept: Výborné zapekané mäso
Fotorecept: Výborné zapekané mäso
Zdroj: eva2mala
Fotorecept: Výborné zapekané mäso
Fotorecept: Výborné zapekané mäso
Zdroj: eva2mala
Fotorecept: Výborné zapekané mäso
Fotorecept: Výborné zapekané mäso
Zdroj: eva2mala
3.
Podávame so zemiakmi, ktoré si najprv trochu uvaríme, potom dáme na pekáč posypeme korením napr. grilovacím a dáme na chvíľu ešte do trúby.
Fotorecept: Výborné zapekané mäso
Fotorecept: Výborné zapekané mäso
Zdroj: eva2mala
Fotorecept: Výborné zapekané mäso
Fotorecept: Výborné zapekané mäso
Zdroj: eva2mala
Fotorecept: Výborné zapekané mäso
Fotorecept: Výborné zapekané mäso
Zdroj: eva2mala
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Danuska4883
7.1.2014 18:19 | |
+7 -5
tak tieto zemiaky robím aj ja a sú uzastné,ale uz ich nepredvarujem a dávam aj olej a grilovaciu a to masko vyzerá uzastne určite ho vyskusam! :-) (y)
margotka64
1.7.2013 13:53 | |
+29 -13
robila som práve dnes,vynikajúce,šťavnaté.....skrátka mňam (y) (y) (y)
takmerka
24.6.2013 18:26 | |
+31 -2
Ak nezhorkne na rezníkoch tá paprika pri opekaní? ... Tak idem do toho - Bóžezassaobjemmmm!:)
Podobné články
3 fantastické marinády na kuracie mäso: Na najchutnejšiu grilovačku
Kuracie mäso je ako stvorené na marinovanie, nakoľko samo o sebe nemá výraznejšiu chuť. Naopak chutí...
Frozen chicken wings
Je možné uvariť kuracie mäso bez rozmrazenia? Je to bezpečné? Toto by ste mali vedieť!
Zabudli ste rozmraziť kuracie mäso? Je možné ho uvariť bez rozmrazenia?
6 trikov, ktoré úplne zmenia váš pohľad na prípravu kuracieho mäsa
6 trikov, ktoré úplne zmenia váš pohľad na prípravu kuracieho mäsa
Sociálne siete nevynechávajú ani oblasť varenia a prípravy jedál. Viete, ako jednoducho vybrať šľachu...
Kde a ako skladujete surovú hydinu a vajica? Toto sú dôležité odporúčania odborníkov proti prenosu vírusu vtáčej chrípky
Kde a ako skladujete surovú hydinu a vajcia? Toto sú dôležité odporúčania odborníkov proti prenosu vírusu vtáčej chrípky
Zvýšte opatrnosť! Kde a ako by ste mali všetky jedlá z hydiny vrátane vajec skladovať a ako s nimi manipulovať...
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...