Paštrnáková polievka s jablkom
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
550
g
paštrnák
300
ml
mlieko
1
ks
jablko
850
ml
zeleninový vývar
1
ks
cibuľa
1
KL
kurkuma
1
KL
mletá rasca
2
KL
mletý koriander
1
strúčik
cesnaku
1
PL
slnečnicový olej
soľ
postup
1.
Na miernom ohni prehrejeme vývar. Ošúpeme paštrnák a jablko. Na štvrtinky rozkrojíme jablko, zbavíme jadrovníka a na malé kúsky nakrájame paštrnák a jablko a dáme bokom.
2.
Ošúpeme cibuľu a nakrájame ju. Vo väčšom hrnci zohrejeme olej, pridáme cibuľu a opražíme ju domäkka.
3.
Ošúpeme cesnak a nakrájame ho nahrubo, dáme ho do hrnca, pridáme všetky tri druhy korenín a necháme minútku povariť.
4.
Do hrnca prilejeme teplý vývar, pridáme jablko, paštrnák a soľ. Necháme zovrieť, potom plameň zmiernime, zakryjeme hrniec a budeme variť ešte 15 minút.
5.
Lístky obtrháme z koriandra. Z ohňa odstavíme hrniec a primiešame mlieko. Prepasírujeme polievku alebo rozmixujeme na hladký krém a znovu ohrejeme.
6.
Do misiek nalejeme polievku, ozdobíme koriandrom a môžeme servírovať. Na stôl môžeme položiť misku s jogurtom, aby si ju každý ochutil podľa vlastnej chuti.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.