Ravioli s rybacou plnkou
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
350
g
hladká múka
100
ml
voda
3
ks
vajce
Plnka
100
g
syr Ricotta
300
g
rybie filé
3
strúčiky
cesnaku
3
PL
strúhanka
2
PL
maslo
250
ml
biele víno
2
ks
cibuľka jarná
mleté čierne korenie
oregano
bazalka
petržlenová vňať
soľ
Ďalej
1
PL
extra panenský olivový olej
soľ
postup
1.
Cesto: Rozšľahané vajcia dáme do preosiatej múky a postupne prilievame vodu. Vypracujeme hladké a pružné cesto, ktoré by nemalo byť príliš tvrdé, ani sa nesmie lepiť na ruky či dosku. Podľa potreby pridávame múku alebo vodu. Cesto necháme odpočívať pod utierkou minimálne pol hodinu.
2.
Do bieleho vína vložíme rybie filé, mierne ho osolíme a pomaly varíme približne pol hodinu. Nadrobno pokrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak speníme na masle, okoreníme a pridáme roztlačené rybie filé. Nakoniec primiešame syr, podľa potreby aj zahustíme strúhankou a pridáme nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať.
3.
Cesto vyvaľkáme, vykrojíme kolieska a do stredu dáme plnku, prikryjeme vrchným kolieskom a okraje stlačíme. Takto pripravené ravioli dáme do posolenej vody a budeme ich variť približne 10 minút. Potom ravioli precedíme a necháme ich odkvapkať, pomastíme olivovým olejom. Môžeme k ním servírovať paradajkové pyré alebo ich len jednoducho posypeme postrúhaným parmezánom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.