Pridať recept

Ravioli s rybacou plnkou

ingrediencie

Cesto

350 g
hladká múka
100 ml
voda
3 ks
vajce

Plnka

100 g
syr Ricotta
300 g
rybie filé
3 strúčiky
cesnaku
3 PL
strúhanka
2 PL
maslo
250 ml
biele víno
2 ks
cibuľka jarná
mleté čierne korenie
oregano
bazalka
petržlenová vňať
soľ

Ďalej

1 PL
extra panenský olivový olej
soľ

postup

1.
Cesto: Rozšľahané vajcia dáme do preosiatej múky a postupne prilievame vodu. Vypracujeme hladké a pružné cesto, ktoré by nemalo byť príliš tvrdé, ani sa nesmie lepiť na ruky či dosku. Podľa potreby pridávame múku alebo vodu. Cesto necháme odpočívať pod utierkou minimálne pol hodinu.
 
2.
Do bieleho vína vložíme rybie filé, mierne ho osolíme a pomaly varíme približne pol hodinu. Nadrobno pokrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak speníme na masle, okoreníme a pridáme roztlačené rybie filé. Nakoniec primiešame syr, podľa potreby aj zahustíme strúhankou a pridáme nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať.
3.
Cesto vyvaľkáme, vykrojíme kolieska a do stredu dáme plnku, prikryjeme vrchným kolieskom a okraje stlačíme. Takto pripravené ravioli dáme do posolenej vody a budeme ich variť približne 10 minút. Potom ravioli precedíme a necháme ich odkvapkať, pomastíme olivovým olejom. Môžeme k ním servírovať paradajkové pyré alebo ich len jednoducho posypeme postrúhaným parmezánom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať