Pridať recept

Lasagne s mäsom a sušenými paradajkami

Lasagne s mäsom a sušenými paradajkami
Zdroj: najkucharka

ingrediencie

200 g
parmezán
500 g
lasagne
400 g
mleté hovädzie mäso
100 g
sušené paradajky v oleji
80 g
kapary
2 PL
olivový olej
2 PL
paradajkový pretlak
2 ks
cibuľa
3 strúčiky
cesnaku
mleté čierne korenie
mletá rasca
soľ
bazalka
petržlenová vňať
maslo na vymastenie

postup

1.
Na rozohriatom oleji speníme nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme mäso a osolíme, okoreníme a pomaly pražíme. Následne pridáme pokrájané sušené paradajky, ktoré sú odkvapkané od oleja, ale ten si odložíme bokom. Potom pridáme pretlak a pokrájanú petržlenovú vňať a čerstvú bazalku. Budeme dusiť približne 50 minút a podľa potreby podlievame vodou. Ku koncu dusenia ešte pridáme kapary.
 
2.
Lasagne uvaríme, precedíme ich a necháme odkvapkať. Maslom vymastíme zapekaciu misu, na dno rozložíme vrstvu cestovín, prelejeme ich omáčkou a posypeme postrúhaným syrom. Takto pokračujeme, kým máme dosť surovín a poslednú vrstvu tvoria cestoviny, ktoré posypeme syrom. Ešte lasagne pokvapkáme olejom zo sušených paradajok a budeme zapekať asi 20 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
opal8
8.8.2013 18:09 | |
+1 -0
lasgne ale vôbec netreba variť - uvaria sa v šťave ktorú pustí plnka ! vyskúšané, overené, lasagne som varila iba raz, a že ich robím často.... domáce robené lasagne ale samozrejme najprv uvariť..
Podobné články
Kupujete strúhaný syr? Radšej to už nerobte!
Kupujete strúhaný syr? Radšej to už nerobte!
Ako je to u vás? Strúhate vlastný či kupujete nastrúhaný? Toto sú tri hlavné dôvody, prečo sa oplatí radšej...
Čerstvý syr
Ako skladovať žltý syr? Tento trik ho udrží čerstvý až 3 týždne!
Žltý syr je produkt, ktorý nájdete pravdepodobne v každej chladničke. Používame ho do sendvičov, nákypov...
Jednohubky
Vysmážané mini lasagne
Ak do prevarených plátov na lasagne zaviniete mäsovú plnku a bešamel a dáte rolku zamraziť, môžete ju neskôr...
Syry
Nie je to Francúzsko ani Švajčiarsko: Táto krajina je najšialenejšia na svete, čo sa týka syrov
Milovníci syra zbystrite pozornosť: Spoločnosť Mintel, ktorá sa zaoberá prieskumom verejnej mienky, zistila,...
Mleté mäso
Mleté mäso zosivelo - dá sa ešte jesť? Ak sa to stalo aj vám, toto by ste mali vedieť
Mleté mäso má v závislosti od druhu zvyčajne svetloružovú alebo červenú farbu. Niekedy však môže byť...