Pečený jahňací chrbát s paradajkami
stredná
náročnosť
ingrediencie
800
g
paradajka
800
g
jahňací chrbát
150
g
prerastená slanina
2
ks
cukina
4
strúčiky
cesnaku
4
PL
olivový olej
4
ks
cibuľa
provensálske korenie
soľ
mleté čierne korenie
tymian
rozmarín
petržlenová vňať
postup
1.
Jahňací chrbát odblaníme a zbavíme ho tuku, potom ho osolíme, okoreníme, posypeme bylinkami a prešpikujeme plátkami slaniny. Pokvapkáme ho olejom, vložíme do predhriatej rúry a prudko zapečieme.
2.
Vodou polejeme mäso a pomaly ho pečieme približne trištvrte hodinu, za občasného prelievania výpekom, obracania a podlievania.
3.
Následne pridáme nahrubo pokrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, olúpané a pokrájané paradajky a na kolieska pokrájané cukiny a pečieme ďalej domäkka.
4.
Ako náhle je mäso hotové, pokrájame ho naporcie, servírujeme so zeleninou a prírodnou šťavou. Posypeme petržlenovou vňaťou. Ako príloha sa často podáva zemiaky alebo hranolčeky.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.