Domáci čokoládový likér
1
porcia
25
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
ks
sladené kondenzované mlieko
2
ks
žĺtok
2
ks
vanilkový cukor
150
g
čokoláda na varenie
170
g
cukor alebo med
4
dl
rum
postup
Do hrnca dáme kondenzované mlieko, pridáme žĺtky, čokoládu, med a vanilku. Pomaly, za stáleho miešania metličkou zahrievame na nízkej teplote, kým sa čokoláda nerozpustí a celé to nezačne hustnúť. Keď je čokoláda rozpustená, pridáme teplotu a necháme puding zovrieť. Vypneme ohrev a prilejeme za stáleho miešania rum. Kto nechce mat likér veľmi silný, môže ho nechať prevariť aj s tým rumom. Necháme vychladnúť a nalejeme do fľaše.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.