Pridať recept

Kuracie prsia so stopkovým zelerom

ingrediencie

200 ml
biele víno
200 ml
hydinový vývar
800 g
kuracie prsia
2 ks
cibuľa
1 ks
oranžová paprika
1 ks
červená paprika
4 strúčiky
cibuľa
3 PL
olivový olej
400 g
zeler
mleté biele korenie
soľ
šalvia
rozmarín

postup

1.
Na väčšie kúsky pokrájame mäso, osolíme, okoreníme ho a prudko opečieme na oleji, potom mäso vyberieme a udržiavame ho teplé. Na oleji, na ktorom sme smažili mäso speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, na rezančeky pokrájané papriky a podlejeme časťou vývaru.
 
2.
Do takto pripraveného základu vložíme prsia, pridáme rozmarín a šalviu, prikryjeme a vo vyhriatej rúre dusíme približne 40 minút, ak je to potrebné budeme občas podlievať.
3.
Na kúsky pokrájame zeler a pridáme ho k mäsu a chvíľku podusíme. Zeler musí zostať krehký. Servírujeme s chlebom alebo pečivom, prípadne s dusenou ryžou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Zapekané kuracie prsia s mozzarellou a paradajkami
Tradičná pochúťka: Zapekané kuracie prsia s mozzarellou a paradajkami
Chutné kuracie prsia zapekané s mozzarellou a paradajkami.
kuracia roláda
7x dokonalé kuracie závitky na nedeľný obed
Kuracie mäsko s rafinovanými plnkami. Je čas na nedeľný obed!
Kuracie prsia verzus stehná
Máte radšej kuracie prsia alebo stehná? Ktoré sú chutnejšie, výživnejšie a lacnejšie?
Je medzi kuracími prsiami a stehnami vôbec nejaký rozdiel? A ktorý výrez vkladáte do košíka častejšie?
Frozen chicken wings
Je možné uvariť kuracie mäso bez rozmrazenia? Je to bezpečné? Toto by ste mali vedieť!
Zabudli ste rozmraziť kuracie mäso? Je možné ho uvariť bez rozmrazenia?