Gaštanová torta
15
porcií
80
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto
100
g
hladká múka
100
g
kryštálový cukor
50
ml
vlažná voda
50
ml
olej
1/2
ks
prášok do pečiva
2
ks
vajce
1
ks
vanilkový cukor
Plnka
300
g
gaštanové pyré
300
ml
smotana na šľahanie
1
ks
stužovač šľahačky
5
PL
jahodový, alebo slivkový lekvár
1
KL
rumová aróma
poleva
1
ks
čokoládová poleva kúpená vobchode, alebo podomácky vyrobená
postup
1.
Vyšľaháme žĺtky spolu s cukrami. Pridáme vodu a olej, šľaháme. Potom pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, pomiešame/vyšľaháme aby sa to spojilo a nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 20 minút.
2.
Po upečení korpus necháme vychladnúť, a natrieme ho lekvárom, na ktorý potom nanášame asi 70 g gaštanového pyré (lekvár aj pyré sa spolu pomiešajú). Nakoniec to môžeme ešte pokvapkať rumovou arómou.
3.
Do šľahačky dáme stužovač a počas šľahania postupne pridávame 230 g pyré, ktoré predtým ešte rozmačkáme vidličkou aby malo lepšiu konzistenciu na šľahanie. Šľahačku dáme stuhnúť do chladničky a po vychladnutí torty nanášame na pyré z lekvárom. Nakoniec polejeme polevou a necháme stuhnúť, alebo ihneď porcujeme.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.