Plnené kurča na bakonský spôsob
stredná
náročnosť
ingrediencie
200
ml
biele víno
1
PL
maslo
4
strúčiky
cesnaku
2
ks
cibuľa
1
ks
kurča
soľ
majorán
Plnka
150
g
čerstvé huby
150
g
slanina
200
g
mleté bravčové mäso
100
g
kuracia pečeň
2
ks
žemľa
2
ks
vajce
4
PL
mlieko
1
ks
cibuľa
1
ks
pór
mleté čierne korenie
soľ
ďumbier mletý
muškátový orech
majorán
pažitka
postup
1.
Na kocky pokrájame slaninu a zľahka ju vyškvaríme, pridáme pokrájaný pór, huby, cibuľu a mleté mäso s pečeňami, opražíme a hrudky rozltačíme vidličkou a podusíme 25 minút. Mliekom pokvapkáme žemle a keď plnka vychladne primiešame ich do nej. Osolíme, okoreníme, ochutíme muškátovým orieškom, mletým ďumbierom a majoránom. Primiešame vajcia, pokrájanú pažitku a dôkladne premiešame.
2.
Osolíme kurča posypeme majoránom zvonku, ale aj zvnútra. Plnkou naplníme brušnú dutinu aj prsia pod kožou, upevníme ihlami prípadne zašijeme a zaviažame. Do vyhriatej rúry vložíme kurča, prudko ho zapečieme a potom teplotu znížime, pridáme nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak a maslo, podlejeme vínom a troškou vody a budeme piecť dozlata približne jednu hodinu a 15 minút. Občas prelejeme šťavou, ktorá sa vypiekla a podlievame podľa potreby.
3.
Servírujeme kurča rozporciované s kúskom plnky a s prírodnou šťavou. Ako príloha sa veľmi hodí zemiaková kaša a miešaný zeleninový šalát.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.