Ruská Solyanka
6
porcií
120
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
hovädzie mäso
3
ks
bobkový list
10
ks
celé čierne korenie
5
ks
celé nové korenie
podľa chuti
soľ
2
ks
paradajka olúpaná
2
ks
kyslá uhorka
1
ks
cibuľa
3
PL
paradajkový pretlak
2
PL
maslo
1
hrsť
kapary
1
hrsť
zelená oliva
150
ml
kyslá smotana
1
ks
citrón
1
stonka
kôpor
postup
1.
Mäso vložíme do hrnca, zalejeme 2-2,5 litrom studenej vody, pridáme bobkový list a celé korenie. Trochu osolíme a privedieme k varu. Plameň stiahneme a varíme 2-3 hodiny, pokiaľ mäso úplne nezmäkne.
2.
Mäkké mäso vyberieme, necháme vychladnúť a nakrájame na tenké rezance alebo natrháme. Paradajky zľahka narežeme do kríža, ponoríme do vriacej vody a necháme asi 2 minúty odstáť. Potom ich schladíme, olúpeme a nakrájame na plátky.
3.
Cibuľu nakrájame najemno, speníme na tuku v polievkovom hrnci a vmiešame paradajkové pyré. Opečieme, zalejeme precedeným vývarom z mäsa a privedieme znova k varu. Uhorky nakrájané na kocky alebo plátky, kapary a olivy prekrojíme a všetko spolu s mäsom hodíme do polievky. Varíme 10-15 minút a podľa potreby dochutíme vodou z uhoriek. Pri podávaní každú porciu doplníme trochou kyslej smotany, plátkom citróna a kúskom kôpru.
Podobné recepty
Sviatočná veľkonočná HUSPENINA: Toto je najväčšia prírodná zásobáreň kolagénu a perfektná pochúťka! Viete, ako ju pripraviť?
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.