Japonská polievka miso s riasou
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
riasa wakame
1
ks
pór
1
ks
zeler
1
ks
mrkva
750
ml
zeleninový vývar
4
KL
pasta miso
1
zväzok
petržlenová vňať
4
ks
huby Shiitake
1
ks
zázvor 1cm
postup
1.
Wakame umyjeme a vložíme do misky s vodou, riasa po pár minútach zmäkne. Nakrájame ju na kúsky a zatiaľ odložíme nabok. Vodu, v ktorej sa riasa máčala odložíme – využijeme ju pri varení polievky.
2.
Dáme variť asi liter vody. Medzitým nakrájame zeleninu na tenké kocky a huby na plátky. Do vriacej vody vhodíme zeleninu, huby a po chvíli taktiež aj riasu. Varíme na miernom ohni 5-10 minút, podľa veľkosti zeleniny (nemala by byť rozvarená ani surová).
3.
Naberačku horúcej polievky odoberieme do misky a rozmiešame v nej pastu miso. Stiahneme oheň na minimum a rozmiešanú pastu vmiešame do polievky. Ďalej už nevaríme. Miso obsahuje živé enzýmy, ktoré by sa varom zničili. Necháme polievku namiernom ohni dovariť asi 3-5 minút.
4.
Na záver pridáme niečo zelené ako petržlenovú vňať alebo pór, žeruchu a podobne. Najobľúbenejšia bodka je šťava zo zázvoru.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.