Krémová karfiolová polievka so slaninou
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
PL
olivový olej
1
ks
cibuľa
200
g
slanina
750
g
karfiol
1
liter
kurací vývar
250
ml
mlieko
3
PL
estragón čerstvý
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
postup
V hrnci rozohrejeme polovičku oleja pridáme nadrobno pokrájanú slani a za stáleho miešania ju opečieme. Vyberieme ju a odložíme nabok. Vylejem zbytok oleja, vsypeme nasekanú cibuľu a smažíne dosklovita. Pridáme karfiol pokrájaný na kúsky, vývar, mlieko, zakryjeme a varíme 10-12 minút, aby bol karfiol mäkký. Ponorným mixérom polievku rozmixujeme, vrátime do hrnca, pridáme estragón, soľ a korenie. Polievku prehrejeme a podávame s opraženou slaninkou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.