Kačica po cigánsky
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
ks
kačka
6
ks
paprika
4
ks
cibuľa
400
g
ryža
4
strúčiky
cesnaku
2
ks
bobkový list
mleté čierne korenie
soľ
mletá rasca
majorán
postup
1.
Na porcie rozdelíme kačicu, osolíme a okoreníme ju, posypeme majoránom a rascou a prudko ju zapečieme vo vyhriatej rúre. Následne teplotu znížime, podlejeme troškou vody a budeme ju piecť prikrytú asi hodinu, mäso občas podlievame šťavou. Potom pridáme bobkový list, kačicu odkryjeme a budeme ju piecť takmer domäkka.
2.
Na 3 lyžiciach kačacej masti speníme pokrájanú cibuľu, cesnak, pridáme na rezančeky pokrájané papriky, premiešame a opečieme. Pridáme ryžu, ktorú ochutíme majoránom a mletým čiernym korením.
3.
Zlejeme vypečenú šťavu a servírujeme zvlášť. Do pekáča dáme ryžovú zmes s paprikami a na vrch rozložíme porcie kačice a zapekáme ešte asi 15 minút.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.