Pridať recept

Pikantné morčacie špízy

ingrediencie

600 g
morčacie prsia
200 g
prerastená slanina
100 ml
červené víno
4 ks
paradajka
4 ks
farebná paprika
4 ks
cibuľa
4 strúčiky
cesnaku
1 KL
worčestrová omáčka
2 PL
olej
sladká mletá paprika
drvené čierne korenie
soľ

postup

1.
Na väčšie kúsky pokrájame morčacie mäso, posolíme a pokoreníme ho a vložíme do marinády, ktorú si pripravíme z vína, worcesterskej omáčky, oleja, pretlačeného cesnaku a mletej papriky. Mäso necháme odležať v chladničke minimálne 2 hodiny.
 
2.
Vyberieme mäso z marinády a osušíme ho. Obalíme kúsky mäsa do slaniny a striedavo ho napichujeme s plátkami cibule, slaniny, papriky a paradajky na ihly prípadne špajdle. Špízy dáme piecť na 8 až 10 minút do predhriateho grilu a pri pečení ich obraciame a potierame marinádou.
3.
Zvyšnú marinádu môžeme povariť a servírovať ako omáčku na namáčanie. Podávame napríklad s chlebom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Rodinná grilovačka
8 pravidiel správneho grilovania
8 jednoduchých pravidiel, ktoré z vás urobia majstra v grilovaní.
Video: 3 kroky k dokonalému hamburgeru
Dnes už hamburger nie je len privilégiom rýchlych pohostinstiev, ale často ho objavíte ako nemennú súčasť...
Môj sused robí v lete najlepšie grilované mäso: Opýtal som sa ho na jeho tajomstvo
Môj sused robí v lete najlepšie grilované mäso: Opýtal som sa ho na jeho tajomstvo
Rada, ako správne ugrilovať mäso a tiež tipy s čím ho padávať, aby ste si pochutnali na výbornom grilovanom...
Fit grilovačka s chrumkavými krevetami
Ak ste premýšľali nad ľahšími alternatívami grilovaného jedla, tá správna možnosť sú určite krevety.
Kupujete gril?
Kupujete gril? Poradíme, ako správne vybrať
Grilovaniu prepadá čoraz viac Slovákov. To so sebou prináša aj širokú ponuku pomôcok na tento typ varenia,...
Syr halloumi
Grilované syry – všetko, čo by ste mali vedieť o tejto letnej pochúťke
Grilovačky už dávno nie sú iba o mäsových pochúťkach. Pravý gurmán si dopraje aj lahôdky v podobe grilovanej...