Rybia polievka
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
80
g
koreňová zelenina
40
g
maslo
50
g
hladká múka
1
ks
hlava z kapra
1
ks
rybia pečeň
trochu
ikry
štipiek
muškátový oriešok
1
zväzok
petržlenová vňať
postup
Do osolenej vody dáme koreňovú zeleninu pokrájanú na malé rezance a dobre povaríme. Hlavu z kapra uvaríme osobitne. Mäkké mäso z hlavy vykostíme a pridáme k zeleninovému vývaru spolu s precedeným vývarom z hlavy. Potom polievku zahustíme ružovou maslovou zápražkou a dobre povaríme. Vnútornosti umyjeme, opatrne vyberiem žlč, pokrájame ich, vložíme do polievky a najmenej 20 minút varíme. Pred podávaním polievku dochutíme muškátovým orieškom a posekanou petržlenovou vňaťou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.