Pridať recept

Kuracie prsičká v pivnom cestíčku

Kuracie prsičká v pivnom cestíčku
Zdroj: muz_s_vareskou

ingrediencie

4 ks
kuracie rezne
2 ks
fenikel
1 ks
citrón
mleté zelené korenie
soľ
olej na vyprážanie

Cestíčko

250 ml
svetlé pivo
250 g
hladká múka
1/2 ks
kypriaci prášok
1/2 KL
ďumbier mletý
1/2 KL
kurkuma
1 PL
olej
mleté čierne korenie
soľ

postup

1.
Cestíčko: Preosejeme múku s kypriacim práškom, potom do nej prilejeme pivo a šľaháme metličkou. Pridáme vajce, soľ, koreniny a lyžicu oleja a vymiešame hladké cesto bez hrudiek.
 
2.
Jemne naklepeme kuracie rezne, posolíme a pokoreníme. Fenikel zbavíme vrchných listov, chvíľku povaríme, rozštvrtíme a posolíme.
3.
Plátky mäsa a fenikel namočíme do cestíčka, necháme odkvapkať a pomaly vyprážame vo vyššej vrstve oleja do svetlozlata.
4.
Necháme odkvapkať vypražené mäso a fenikel a na papierových utierkach zbavíme prebytočného tuku. Ozdobíme kolieskami citróna a servírujeme so zemiakovou kašou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať