Pridať recept

Králičie ragú

ingrediencie

800 g
králičie mäso
100 g
nakladaná cibuľa
250 g
šampiňóny
200 g
koreňová zelenina
200 ml
smotana
3 PL
maslo
1 ks
citrón
2 PL
hladká múka
1 ks
klinčeky
1 liter
voda
4 ks
cibuľa
soľ
mleté čierne korenie
muškátový kvet
petržlenová vňať

postup

1.
Mäso odblaníme a pokrájame ho na kúsky, vložíme do vriacej posolenej vody, pridáme nakrájanú zeleninu s cibuľou, prikryjeme a varíme domäkka asi 60 minút. Vyberieme mäso a vývar necháme vychladnúť.
 
2.
Z troch štvrtín masla a múky vytvoríme zápražku, pridáme muškátový kvet, rozdrvený klinček a korenie. Prilejeme približne pol litra vývaru z králika aj so zeleninou a cibuľou, dobre vyšľaháme a varíme pomaly približne hodinu, občas premiešame.
3.
Do omáčky prilejeme smotanu, aby sa zjemnila a ochutíme ju citrónovou šťavou. Precedíme ju a pridáme do nej pokrájané šampiňóny a cibuľky opražené na zvyšku masla a mäso. Ozdobíme pokrájanou petržlenovou vňaťou. Servírujeme s dusenou ryžou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Sezóna už začala: Obsahujú veľa vody, majú málo kalórií ale pozor! Toto je veľmi častá chyba pri zbieraní
Sezóna už začala: Obsahujú veľa vody, majú málo kalórií, ale pozor! Toto je veľmi častá chyba pri zbieraní húb, lesníci varujú!
Nič nevonia tak krásne ako čerstvo nazbierané huby, ktoré priam lákajú na prípravu aromatických delikates. Aby...
Viete, na čo sa používa podložka v balenom mäse?
Viete, na čo slúži podložka v balenom mäse?
Mäso balené v plastových nádobách sa najčastejšie ukladá na špeciálnu bielu podložku. Prečo ju výrobca...
Týchto 5 chýb robíme pri príprave húb
Už nikdy nebudú mäkké ani mdlé! Pri príprave húb si dávajte pozor na tieto CHYBY, robí ich každý!
Kvôli nesprávnej príprave húb sa často pripravíme o vynikajúci chuťový zážitok. Poradíme vám, ako...
Čo robiť, ak sú huby horké? Stačí použiť túto lacnú zabudnutu metódu, vďaka ktorej huby nikdy nezhorknú!
Čo robiť, ak sú huby horké? Stačí použiť túto lacnú zabudnutú metódu, vďaka ktorej huby nikdy nezhorknú!
Čo môžete urobiť, aby vaše huby neboli horké? Vyskúšajte tento babičkin trik!
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Mnohí z nás sa vyhýbajú balenému mäsu a kupujú ho radšej na pultoch či v mäsiarstvach. Takto je to...
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...