Králičie ragú
stredná
náročnosť
ingrediencie
800
g
králičie mäso
100
g
nakladaná cibuľa
250
g
šampiňóny
200
g
koreňová zelenina
200
ml
smotana
3
PL
maslo
1
ks
citrón
2
PL
hladká múka
1
ks
klinčeky
1
liter
voda
4
ks
cibuľa
soľ
mleté čierne korenie
muškátový kvet
petržlenová vňať
postup
1.
Mäso odblaníme a pokrájame ho na kúsky, vložíme do vriacej posolenej vody, pridáme nakrájanú zeleninu s cibuľou, prikryjeme a varíme domäkka asi 60 minút. Vyberieme mäso a vývar necháme vychladnúť.
2.
Z troch štvrtín masla a múky vytvoríme zápražku, pridáme muškátový kvet, rozdrvený klinček a korenie. Prilejeme približne pol litra vývaru z králika aj so zeleninou a cibuľou, dobre vyšľaháme a varíme pomaly približne hodinu, občas premiešame.
3.
Do omáčky prilejeme smotanu, aby sa zjemnila a ochutíme ju citrónovou šťavou. Precedíme ju a pridáme do nej pokrájané šampiňóny a cibuľky opražené na zvyšku masla a mäso. Ozdobíme pokrájanou petržlenovou vňaťou. Servírujeme s dusenou ryžou.
Podobné recepty
Kura na paprike: EXPRESNÝ obed pre celú rodinu, mäso sa rozplýva na jazyku a omáčka je krásne krémová
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.