Pridať recept

Králik s pikantnou omáčkou

ingrediencie

1 ks
králik
1 PL
hladká múka
4 PL
olivový olej
tymian
šalvia
bobkový list
soľ
mleté biele korenie

Omáčka

150 g
kapary
1 ks
králičia pečeň
4 ks
čili paprička
5 ks
sardely
4 strúčiky
cesnaku
petržlenová vňať
soľ
mleté čierne korenie
bobkový list
ďumbier

postup

1.
Odblaníme králika, nakrájame ho na kúsky potrieme polovicou oleja, posypeme šalviou, tymiánom, čiernym korením a soľou, obložíme bobkovými listami a necháme odležať v chladničke celú noc.
 
2.
Na zvyšnom oleji opečieme králika na druhý deň, posypeme múkou, premiešame, podlejeme vodou, prikryjeme a dusíme pomaly domäkka asi 1 a pol hodiny.
3.
Nasekáme králičiu pečeň, sardely, cesnak, petržlenovú vňať a v oleji za stáleho miešania opekáme pomaly. Pridáme korenie, soľ, bobkový list, nastrúhaný a ošúpaný ďumbier a čili papričky. Na záver primiešame šťavu z králika a podusíme asi pol hodinu.
4.
Cez sito prelisujeme omáčku, pridáme kapary a prehrejeme. Králika prelejeme omáčkou a servírujeme so zeleninovou ryžou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať