Pridať recept

Králik s chrenovou omáčkou

ingrediencie

4 ks
králičie stehno
200 ml
smotana
200 ml
biele víno
100 g
slanina
1 PL
maslo
1 PL
horčica
1 PL
chren
2 PL
olej
2 ks
cibuľa
1 ks
citrón
pažitka
mleté čierne korenie
soľ

postup

1.
Králičie stehná odblaníme, posolíme a pokoreníme. Prešpikujem ich plátkami slaniny a na prudko opečieme na rozohriatom oleji zo všetkých strán. Nakrájanú cibuľu speníme na masle a vložíme na ňu opečené porcie. Prilejeme víno aj trošku vody a prikryté vo vyhriatej rúre dusíme pomaly domäkka približne hodinu a pol a ak je to potrebná, tak občas aj podlievame.
 
2.
Vyberieme hotové mäso, odstránime veľké kosti a udržiavame teplé. Potom pripravíme šťavu. Do výpeku prilejeme smotanu, pridáme nastrúhaný chren, horčicu a citrónovú šťavu. Chvíľku povaríme.
3.
Porcie prelejeme hotovou omáčkou a ozdobíme nakrájanou pažítkou. Ako príloha sa výborne hodia zemiakové krokety.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať