Pridať recept

Aioli - studená cesnaková omáčka

Aioli - studená cesnaková omáčka
Zdroj: muz_s_vareskou

ingrediencie

250 ml
panenský olivový olej
2 ks
žĺtok
7 strúčikov
cesnaku
4 KL
teplá voda
100 g
mandle
1 KL
citrónová šťava
50 g
strúhanka
petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ

postup

1.
Prelisujeme cesnak, pridáme žĺtky, štipku soli, korenie, najemno pomleté mandle a strúhanku. Túto zmes poriadne premiešame a za stáleho miešania do nej prikvapkávame olej. Počas miešania pridáme 2 krát po dvoch lyžičkách teplej vody.
 
2.
Ako náhle nadobudne omáčku konzistenciu majonézy, pridáme citrónovú šťavu a ochutíme nakrájanou petržlenovou vňaťou. Výrazná chuť omáčky sa hodí k zelenine alebo k rybám. Takisto sa hodí aj k zemiakom uvareným v šupke.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Pripravte si domácu majonézu aj tatársku omáčku
Pripravte si domácu majonézu aj tatársku omáčku
Na šalát, na chlebíčky alebo ako prílohu k mäsku. Vyrobiť si tieto dve omáčky doma, nie je vôbec zložité.
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Cesnak, hoci pre niektorých mimoriadne chutný a je neoddeliteľnou súčasťou takmer každého jedla. V kuchyni ho...
Majonéza
Domáca veľkonočná majonéza - EXTRA hustá a krásne krémová! Hotová je behom pár minút a nikdy sa nazrazí, dodržujte tento postup
Chystáte sa na veľkonočné sviatky pripravovať majonézové pochúťky? Máme pre vás recept na najlepšiu domácu...
Žiadne vajce a chuť úžasná! Recept na jemnú domácu majonézu bez vajec. Zamilujú si ju nielen vegáni
Žiadne vajce a chuť úžasná! Recept na jemnú domácu majonézu bez vajec. Zamilujú si ju nielen vegáni
Počas veľkonočných sviatkov na našich stoloch kraľuje majonéza. Pridávame ju takmer do všetkého: do vajec,...
Ako dlho sa môže otvorená majonéza skladovať?
Ako dlho sa môže otvorená majonéza skladovať?
Majonéza je nevyhnutná pre veľkonočné šaláty aj tradičné plnené vajíčka. Je ťažké si bez nej predstaviť...
Cesnak obohatí váš pokrm, ale pri jeho spracovaní buďte opatrní. Často robíme túto chybu
Cesnak obohatí váš pokrm, ale pri jeho spracovaní buďte opatrní. Často robíme túto chybu
Bez cesnaku by bola naša kuchyňa chudobnejšia. Táto zelenina jednoznačne obohacuje chuť jedál, a aj keď...