Pridať recept

Varené hovädzie mäso

ingrediencie

600 g
hovädzie mäso
2 ks
cibuľa
600 g
zelenina
soľ
bobkový list
celé čierne korenie
nové korenie

postup

1.
Do vriacej vody vložíme mäso, pridáme cibuľu, soľ, bobkový list, zopár zrniek nového a čierneho korenia. Opätovne necháme zovrieť, následne zmiernime teplotu a prikryté budeme variť domäkka približne 2 hodiny.
 
2.
Vyberieme mäkké mäso a do vývaru dáme variť zeleninu (mrkva, karfiol, kaleráb, brokolica, fazuľku, špargľu...). Musíme dbať, aby zelenina zostala krehká. Vkladáme najskôr zeleninu, ktorá si na prípravu vyžaduje dlhší čas. Potom mäso pokrájame na plátky, prehrejeme vo vývare a servírujeme so zeleninou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Viete, na čo sa používa podložka v balenom mäse?
Viete, na čo slúži podložka v balenom mäse?
Mäso balené v plastových nádobách sa najčastejšie ukladá na špeciálnu bielu podložku. Prečo ju výrobca...
Pravý hovädzí tatarák
Pravý hovädzí TATARÁK a variácie, ktoré ešte nepoznáte! Táto luxusná pochúťka u nás na Silvestra nesmie chýbať!
Patríte medzi skupinku nadšencov, ktorým sa pri pohľade na tatársky biftek s cesnakovými hriankami zbiehajú...
Sviečková na smotane
Nedeľné špeciality z hovädzieho mäsa: Vďaka tajnej prísade je mäso mäkké a zamatovo jemné, skutočne funguje a to na všetky druhy + recepty
Hovädzie mäso síce nepatrí k najlacnejším druhom mäsa, ale u našincov je veľmi obľúbené. Pripravujeme...
10 druhov zeleniny s najnižším obsahom kalórií
10 druhov zeleniny s najnižším obsahom kalórií
Ak chcete schudnúť, mali by ste si okrem iného vybrať nasledujúcich 10 druhov zeleniny.
7 spôsobov, ako do jedálnička pridať viac zeleniny každý deň
7 spôsobov, ako do jedálnička pridať viac zeleniny každý deň
5 porcií ovocia a zeleniny denne by malo byť normou. To môže byť pomerne náročné. Najmä keď je skrinka...
Nikdy ich nejedzte surové. Škodlivé môžu byť nielen zemiaky!
Nikdy ich nejedzte surové. Škodlivé môžu byť nielen zemiaky!
Máte radi čerstvé ovocie a zeleninu? Veľmi dobre, sú mimoriadne cennou súčasťou našej stravy. A hoci ich...