Pridať recept

FOTORECEPT: Rebarborový koláč

ingrediencie

Cesto

200 g
práškový cukor
200 g
hladká múka
250 g
polohrubá múka
4 ks
vaječný žĺtok
1 ks
Hera
1 balíček
kypriaci prášok do pečiva

Plnka

1/2 kg
rebarbora
kryštálový cukor
2 balíčky
vanilkový cukor

Posypka

120 g
maslo alebo hera
1 hrnček
hladká múka
3/4 hrnček
kryštálový cukor

postup

1.
Suroviny na cesto si zmiešame, hera by mala byť zmäknutá bude sa vám lepšie robiť cesto. Cesto dáme na chvíľu schladiť do chladničky.
Fotorecept: Rebarborový koláč
Fotorecept: Rebarborový koláč
Zdroj: eva2mala
 
Fotorecept: Rebarborový koláč
Fotorecept: Rebarborový koláč
Zdroj: eva2mala
2.
Zatiaľ si očistíme a nakrájame rebarboru.
Fotorecept: Rebarborový koláč
Fotorecept: Rebarborový koláč
Zdroj: eva2mala
3.
Cesto by sa malo rozvalkať a preložiť na vymastený a múkou vysypaný plech alebo priamo na plechu cesto porozťahovať.
Fotorecept: Rebarborový koláč
Fotorecept: Rebarborový koláč
Zdroj: eva2mala
4.
Rebarboru vysypeme na cesto a posypeme kryštálovým a vanilkovým cukrom.
Fotorecept: Rebarborový koláč
Fotorecept: Rebarborový koláč
Zdroj: eva2mala
Fotorecept: Rebarborový koláč
Fotorecept: Rebarborový koláč
Zdroj: eva2mala
5.
Urobíme si drobenku. Ja som si maslo najprv roztopila ale nemusíte robí sa dobre aj keď maslo spojíte z múkou a cukrom.
Fotorecept: Rebarborový koláč
Fotorecept: Rebarborový koláč
Zdroj: eva2mala
6.
Drobenku vysypeme na vrch. a dáme piecť asi na 10 minút na 180 stupňov.
Fotorecept: Rebarborový koláč
Fotorecept: Rebarborový koláč
Zdroj: eva2mala
Fotorecept: Rebarborový koláč
Fotorecept: Rebarborový koláč
Zdroj: eva2mala
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
andilek91
8.8.2018 10:45 | |
+5 -0
Recept je skvelý, LEN drobenku je lepšie robit z hrubej múky ;))
Podobné články
Mafiny s rebarborou, jahodami a malinami
Rebarbora - ovocie či zelenina?
Používa sa ako ovocie, ale predsa je to zelenina ;) Táto zelenina prišla do Európy z Mongolska, Číny. Už pred...
Fantastická rozlúčka s rebarborou
Rebarborová sezóna vrcholí a my sa s ňou rozlúčime takýmto fantastickým koláčikom.
Rebarbora a jahody
Výnimočné spojenie chutí rebarbory a jahôd
Sladučké jahody a kyslastá rebarbora spolu tvoria výnimočný pár.
Rebarborový sirup
Rebarbora je poklad v kuchyni, ale v tomto prípade ju určite nekonzumujte!
Čo rebarbora obsahuje? Aký má prínos pre zdravie? Ako ju zužitkovať v kuchyni a kedy je nebezpečná? Spoznajte...
7 fantastických benefitov rebarbory
Kyselkavá zelenina, ktorá v kombinácii s cukrom tvorí chutné dezerty.