Pridať recept

Hovädzia pečienka na pive

ingrediencie

100 g
slanina
600 g
hovädzie mäso
500 ml
svetlé pivo
150 g
párky
3 PL
olej
6 ks
cibuľa
2 PL
hladká múka
4 strúčiky
cesnaku
mleté čierne korenie
soľ
tymian
petržlenová vňať

postup

1.
Odblaníme podlhovastý kus mäsa, prešpikujeme párkami, osolíme a okoreníme. Na oleji sprudka opečieme z oboch strán. Vyberieme mäso a na oleji rozškvaríme nakrájanú slaninu, pridáme nakrájanú cibuľu spolu s cesnakom a popražíme do zlata. Do takto pripraveného základu vložíme opečené mäso, podlejeme ho troškou vody a pridáme tymian.
 
2.
Prikryjeme mäso a budeme pomaly dusiť asi hodinu, občas ho obrátime a podlejeme.
3.
Vyberieme mäso, necháme odpariť šťavu až na tuk, potom poprašíme múkou, premiešame, potom chvíľku popražíme, prilejeme trošku vlažnej vody a budeme variť približne 20 minút. Na konci varenia prilejeme pivo, chvíľku povaríme a precedíme.
4.
Cez vlákna pokrájame mäso, položíme na predhriatý tanier, ozdobíme petržlenovou vňaťou a polejeme omáčkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Hovädzie v delikátnych omáčkach 7x inak
7x hovädzie v delikátnych omáčkach: Na sviatočný obed i všedný deň
Vynikajúce tradičné i menej známe hovädzie recepty, v ktorých šťavnaté mäso dopĺňajú chutné a bohaté omáčky.
Leto s chuťou zázvoru: Spravte si zázvorový nanuk z piva!
Nádherné slnečné počasie aj ortuť na teplomere potvrdzujú leto. Ruka v ruke s opaľovaním, grilovaním či...
Perfektné hovädzie: 9 trikov, ktoré vylepšia chuť mäsa aj ušetria námahu
Perfektné hovädzie: 9 trikov, ktoré vylepšia chuť mäsa aj ušetria námahu
Bez ohľadu na to, či dávate prednosť hovädzej sviečkovej, roštenke alebo často varíte s mletým hovädzím...
Pravý hovädzí tatarák
Pravý hovädzí TATARÁK a variácie, ktoré ešte nepoznáte! Táto luxusná pochúťka u nás na Silvestra nesmie chýbať!
Patríte medzi skupinku nadšencov, ktorým sa pri pohľade na tatársky biftek s cesnakovými hriankami zbiehajú...
Sviečková na smotane
Nedeľné špeciality z hovädzieho mäsa: Vďaka tajnej prísade je mäso mäkké a zamatovo jemné, skutočne funguje a to na všetky druhy + recepty
Hovädzie mäso síce nepatrí k najlacnejším druhom mäsa, ale u našincov je veľmi obľúbené. Pripravujeme...
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...