Pridať recept

Paella Imperial

ingrediencie

150 g
krevety
200 ml
olivový olej
300 g
krabie mäso
200 ml
biele víno
3 ks
paprika
150 g
klobása chorizo
150 g
hrášok
2 ks
vajce
3 PL
škrobová múčka
150 g
šunka
1 ks
citrón
750 ml
mäsový vývar
2 ks
bobkový list
350 g
ryža
1/2 ks
pór
2 ks
cibuľa
6 PL
olivový olej
kurkuma
petržlenová vňať
bazalka
kajenské korenie
šafrán
mleté čierne korenie
soľ

postup

1.
Vínom zalejeme krabie mäso a varíme pomaly približne 10 minút. Pridáme krevety a povaríme približne 4 minúty. Z vývaru vyberieme krevety a krabie mäso, necháme odkvapkať, osušíme, zľahka premiešame s vajcami, ktoré sme rozšľahali so škrobovou múčkou a kurkumou a opražíme na polovici rozohriateho oleja a potom odložíme na teplé miesto.
 
2.
Nakrájanú cibuľu speníme na 2 lyžiciach rozohriateho oleja, pridáme cesnak, pór, hrášok, papriky a chvíľku pražíme. Vložíme ryžu, osolíme, okoreníme a zalejeme väčšou časťou vývaru. Potom prikryjeme a v predhriatej rúre dusíme približne 25 minút. Ak je to potrebné občasne podlievame zvyšným vývarom.
3.
Na kolieska nakrájanú klobásku opečieme na zvyšnom oleji a premiešame s kúskami krabieho mäsa, krevetami a pokrájanou šunkou. Vidličkou nakypríme hotovú ryžu a rozložíme na ňu pripravenú zmes, posypeme nadrobno pokrájanou bazalkou a petržlenovou vňaťou. Servírujeme paellu v panvici, v ktorej sme ju pripravili a ozdobíme plátkami citróna.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Fit grilovačka s chrumkavými krevetami
Ak ste premýšľali nad ľahšími alternatívami grilovaného jedla, tá správna možnosť sú určite krevety.
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Aj bez mäska vykúzlite vynikajúce rizoto!
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!
Čo znamená biely povlak na klobáse? Dá sa ešte jesť?
Čo znamená biely povlak na klobáse? Dá sa ešte jesť?
Vyberiete klobásu z chladničky a chystáte sa ju nakrájať, keď si všimnete biely povlak na jej povrchu. Čo...
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...