Paella Imperial
stredná
náročnosť
ingrediencie
150
g
krevety
200
ml
olivový olej
300
g
krabie mäso
200
ml
biele víno
3
ks
paprika
150
g
klobása chorizo
150
g
hrášok
2
ks
vajce
3
PL
škrobová múčka
150
g
šunka
1
ks
citrón
750
ml
mäsový vývar
2
ks
bobkový list
350
g
ryža
1/2
ks
pór
2
ks
cibuľa
6
PL
olivový olej
kurkuma
petržlenová vňať
bazalka
kajenské korenie
šafrán
mleté čierne korenie
soľ
postup
1.
Vínom zalejeme krabie mäso a varíme pomaly približne 10 minút. Pridáme krevety a povaríme približne 4 minúty. Z vývaru vyberieme krevety a krabie mäso, necháme odkvapkať, osušíme, zľahka premiešame s vajcami, ktoré sme rozšľahali so škrobovou múčkou a kurkumou a opražíme na polovici rozohriateho oleja a potom odložíme na teplé miesto.
2.
Nakrájanú cibuľu speníme na 2 lyžiciach rozohriateho oleja, pridáme cesnak, pór, hrášok, papriky a chvíľku pražíme. Vložíme ryžu, osolíme, okoreníme a zalejeme väčšou časťou vývaru. Potom prikryjeme a v predhriatej rúre dusíme približne 25 minút. Ak je to potrebné občasne podlievame zvyšným vývarom.
3.
Na kolieska nakrájanú klobásku opečieme na zvyšnom oleji a premiešame s kúskami krabieho mäsa, krevetami a pokrájanou šunkou. Vidličkou nakypríme hotovú ryžu a rozložíme na ňu pripravenú zmes, posypeme nadrobno pokrájanou bazalkou a petržlenovou vňaťou. Servírujeme paellu v panvici, v ktorej sme ju pripravili a ozdobíme plátkami citróna.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.