Ryžový nákyp so zeleninou
stredná
náročnosť
ingrediencie
200
g
dlhozrnná ryža
125
g
maslo
200
g
tvrdý syr
120
g
fazuľový struk
2
PL
petržlenová vňať
3
PL
olivový olej
5
ks
jarná cibuľka
2
ks
farebná paprika
2
ks
mrkva
4
ks
vajce
1
ks
paradajka
400
ml
zeleninový vývar
1
KL
sladká mletá paprika
mleté čierne korenie
soľ
postup
1.
Nakrájané cibuľky opražíme na rozohriatom oleji, potom pridáme pokrájanú mrkvu, papriku, fazuľkové struky a ďalej pražíme. Na záver pridáme ryžu, chvíľku pražíme. Potom túto zmes osolíme, okoreníme a zalejeme vývarom. Prikryjeme a pomaly dusíme približne štvrť hodinku.
2.
Žĺtky oddelíme od bielkov a vymiešame ich so 100 g masla. Vmiešame polovicu nastrúhaného syra, mletú papriku a vlažnú ryžu so zeleninou a pokrájanú petržlenovú vňať. Vyšľaháme tuhý sneh z bielkov a zľahka vmiešame do zmesi.
3.
Maslom potrieme formou, potom ju naplníme zmesou, vyhladíme a na vrch formy dáme kúsky masla a kolieska nakrájanej paradajky. Takto zhotovený nákyp budeme piecť pri teplote 200°C do zlata približne 40 minút. Približne 10 minút pred dokončením ho posypeme zvyšným syrom a zapečieme. Servírujeme nákyp posypaný petržlenovou vňaťou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.